HDP: BirGün gazetesinde yayınlanan, bizi ve TİP'i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır

HDP'den yapılan açıklamada "İttifakımız ve onun hiçbir bileşeni herhangi bir platformda vekil sayısı üzerinden bir tartışma ve pazarlık yürütmemiştir" denildi

Fotoğraf: AA

BirGün gazetesinde "Aday bu ay belli olacak" başlığıyla 2 gün önce yayımlanan haberde Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yer alan TİP'in HDP ile vekil pazarlığı yaptığı iddia edilmişti.

Haberde şu ifadeler yer almıştı:

Emek ve Özgürlük İttifakı, ayrıca ittifak üyesi örgüt ve partilerin seçimlerde yarışma yöntemini de tartışıyor. Bu konuda ayrı ayrı seçime girmektense “ortak liste” seçeneğinin ağırlık kazandığı ancak bu konuda TİP ile henüz görüş birliği sağlanamadığı öğrenildi. Yüzde 3 dolayında oy alacağını savunan TİP yöneticilerinin, TBMM’de grup kurmaya yetecek sayı olan 20 milletvekilinin seçilmesi garantili yerlerden aday gösterilmesini istediği ifade edildi. HDP yetkililerinin ise bu konuda bir garanti veremeyeceklerini ilettiği öğrenildi. 20 Ocak’taki toplantıda ayrıca HDP’nin kapatılması durumunda seçimlere hangi parti listelerinden girileceği de konuşulacak.

TİP'ten gelen tekzip metninde "haberde gerçek dışı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer aldığı" kaydedildi.

"İddialar iyi niyetli olmadığı gibi demokratik, katılımcı ve şeffaf bir işleyişe zarar vermektedir"

HDP'den de konuya ilişkin açıklama bugün geldi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"İttifakımız ve onun hiçbir bileşeni herhangi bir platformda vekil sayısı üzerinden bir tartışma ve pazarlık yürütmemiştir. Birgün gazetesinde yayınlanan, HDP ve TİP’i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır" ifadelerinin yer aldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Türkiye siyasi tarihinin en önemli seçimlerinden birinin yaklaşmasıyla beraber kimi basın kuruluşlarında partimiz, ittifak ve bileşenlerimiz ile seçim stratejimiz hakkında asılsız iddia ve haberler yapılmaktadır.  

Siyasi geleneğimiz, ilkelerimiz, seçim stratejimiz ve parti kurullarımızın işleyiş mekanizmalarıyla ilgisi olmayan, yapılan haberlerde ismi açıklanmayan ve HDP’li oldukları şüpheli olan yetkililere dayandırılan çeşitli asılsız iddialar iyi niyetli olmadığı gibi böylesi tarihi bir süreçte demokratik, katılımcı ve şeffaf bir işleyişe zarar vermektedir. Partimizin yöneticileri basına konuştuklarında isimlerini gizlememe konusunda ilke kararı almıştır. 

Bu bağlamda,

Birincisi: HDP, Emek ve Özgürlük İttifakını bir mücadele ortaklığı olarak gördüğü gibi elbette tarihi önemdeki seçimleri de bir mücadele birliği olarak görüyor. İttifakımız ve onun hiçbir bileşeni herhangi bir platformda vekil sayısı üzerinden bir tartışma ve pazarlık yürütmemiştir. Birgün gazetesinde yayınlanan, HDP ve TİP’i töhmet altında bırakan haber tamamen asılsızdır. 

İkincisi: Ayrıca Al Manitor gazetesinin de ‘İsimini vermek istemeyen bir HDP yetkilisine’ dayandırdığı ve Cumhurbaşkanı adayımızı çıkarma kararımızın nedenleri konusunda ifade edilenler gerçekdışıdır. Tüm baskılara rağmen çizgisini koruyan partimiz HDP ilkesel tutumunun gereği olarak kararlarını alır ve demokratikleşmeye çağrı yaparken sadece kendi öz gücüne güvenir.  

Seçim gündemimiz, ittifaklar, örgütlenme ve genişleme stratejimiz ile ilgili tartışmalar parti kurullarımızda demokratik, katılımcı ve şeffaf bir şekilde yürütülmekte, konu ile ilgili gelişmeler parti yetkililerimiz tarafından kamuoyu ve basın kuruluşlarıyla paylaşılmaktadır.  

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU