CHP'den milletvekili adayı gösterileceği iddia edilen Furkan Yazıcıoğlu: Böyle bir gündemim yok

Sorularımızı yanıtlayan Fatih Furkan Yazıcıoğlu, böyle bir gündeminin olmadığını belirterek, "Bu aşamada benim tek gündemim Muhsin Başkan'ın suikast davasının akıbetiyle ilgilenmektir" dedi

Fatih Furkan Yazıcıoğlu (solda), 1 Ekim 2022 günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile babasının ölümündeki şüpheli noktalara dair görüşmüştü  / Fotoğraf: CHP Basın Birimi

TV100 yazarı Murat Kelkitlioğlu, bugün (13 Ocak) kaleme aldığı yazısında CHP'nin Kahramanmaraş'ta 2009'da geçirdiği şüpheli bir helikopter kazasında yaşamını yitiren Büyük Birlik Partisi (BBP) Kurucusu Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Fatih Furkan Yazıcıoğlu'na memleketleri olan Sivas'ta birinci sıradan adaylık teklif etmeyi düşündüğünü iddia etti.

Kılıçdaroğlu ile babasının ölümündeki şüphelere dair görüşmüştü

Fatih Furkan Yazıcıoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Ekim 2022'de görüşmüştü.

Gerçekleşen görüşmenin ardından Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından bir paylaşımda bulunmuş ve şu ifadeleri kullanmıştı: 

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun oğlu Fatih Furkan ile görüştük. Babasının ölümü üzerindeki şüpheleri kaldırmak için ciddiyetle araştırma yapacağımızın sözünü verdim. Kendisi de buna katkı sağlayacak bir dosya teslim etti. Açık yaraları kapamadan ülke huzur bulamıyor. Kapatacağız."

"Adaylık gündemim yok"

Fatih Furkan Yazıcıoğlu, adaylık iddialarıyla ilgili olarak Independent Türkçe'nin sorularını yanıtladı.

"CHP'den adaylık teklifi aldınız mı" sorumuza "Hayır almadım" diyen Yazıcıoğlu, "Böyle bir gündemim de yok. Belirttiğim gibi böyle bir teklif de söz konusu değil. Benim tek gündemim Muhsin Başkan'a yönelik suikast davasının akıbetiyle ilgilenmektir" ifadelerini kullandı. 

 

 

muhsinyazıcıoğlu.jpg
Muhsin Yazıcıoğlu, 2009 yılında şüpheli bir helikopter kazasında yaşamını yitirdi

 

"Muhsin Başkan davasına dair bir görüşmenin bu şekilde gündemleştirilmesinden rahatsız oldum”

Yazıcıoğlu, "Oldu ki CHP, böyle bir teklifle karşımıza çıktı. Düşünür müsünüz" sorumuza da şu cevabı verdi:

Muhsin Başkan davasına dair bir görüşmenin bu şekilde gündemleştirilmesinden rahatsız oldum. Benim bir gündemim var, onunla ilgileniyorum. İçinde bulunmadığım bir gündemin devamı niteliğinde olacak bir şeyin ucunu açmak istemem. Bu soruya cevap vererek, olmayan bir mevzunun devamını sağlamak istemem.

 

sinanateş1.jpg
Fatih Furkan Yazıcıoğlu (arkada sağdan ikinci), geçen günlerde bir saldırı sonucu yaşamını yitiren Sinan Ateş'in mezarını ve ailesini ziyaret etti

 

"Ateş'in ailesini ziyaret, üstüme düşen bir vazife olarak görüyordum"

Yazıcıoğlu, geçen günlerde uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitiren eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in ailesini ziyaret etmişti.

Soruşturmanın gidişatını nasıl gördüğüne dair sorumuzu da yanıtlayan Fatih Furkan Yazıcıoğlu, "İnsani açıdan üstüme düşen bir vazife vardı. Acılı bir aileyi ziyaret ederek taziyemi bildirdim" diyerek sözlerini bitirdi.

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU