Tolga Şardan: Emniyet Genel Müdürü, milletvekilliği adaylığına hazırlanıyor

"Mehmet Aktaş milletvekili olması halinde adli yargılamaların hedefi olmaktan "geçici" olarak kurtulabilecek"

Fotoğraf: AA

T24 yazarı Tolga Şardan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş’ın AK Parti’den milletvekilliği adaylığına hazırlandığını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şardan’ın bugünkü yazısının ilgili kısmı şöyle:

Son dönemde çokça tartışılan olayların içinde olan ve siyasi hareket etmekle eleştirilen emniyet teşkilatının "bir numaralı" koltuğunda oturan Genel Müdür Mehmet Aktaş, milletvekili aday adaylığına hazırlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü kulislerine yansıyan bir bilgiyi paylaşayım. Teşkilatın başında dört yıla yakın süredir genel müdürlük yapan ve aynı zamanda 2021'den bu yana PTT Yönetim Kurulu üyesi olarak "devletten ikinci maaş alan bürokratlar" arasında yer alan Aktaş'ın AKP'den aday adayı olacağı ifade ediyor.

Memleketi Elazığ'dan aday adayı olacağı kaydedilen Aktaş'ın, talebini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya ilettiği ve "benden haber bekle" yanıtını aldığı belirtiliyor.

Tabii ki; Bakan Soylu'ya yönelik "fotoğraflı" eleştirilerin bir bölümünde, Emniyet teşkilatının bulunduğunu unutmamak gerek!

Aktaş'ın genel müdür olarak kimi olaylara sessiz kalması, iktidarın siyasi yaklaşımları çerçevesinde uygulamalar gerçekleştirmesi, bilhassa Soylu'nun ekibinin teşkilat içinde yarattığı "baskıcı" tutumu değiştirmek için herhangi bir girişimde bulunmaması ve "gölgede kalarak" düşük profilli görev ifa etmesinin dikkat çektiğini söylememe sanırım gerek yok.

Teşkilat mensubu hemen herkesin bildiği gerçekler böyle.

Bakanlığının sona ermesi halinde hakkındaki suç duyuruları nedeniyle çok sayıda soruşturmada ismi geçecek olan Soylu'nun bir kez daha AKP'den milletvekili seçilerek "dokunulmazlık" zırhını kazanmak istediği biliniyor.

Soylu'yla dört yıla yakın zamandır beraber çalışan Aktaş'ın da durumu pek farklı değil aslında.  

Aktaş da milletvekili olması halinde adli yargılamaların hedefi olmaktan "geçici" olarak kurtulabilecek.

Fakat genel seçimler sonrasında oluşacak TBMM'deki sandalye dağılımında Cumhur İttifakı'nın azınlıkta kalması "evdeki hesabın çarşıya uymaması"na yol açabilir.

Aktaş'tan açıklama

Şardan’ın yazısının ardından Aktaş, yazılı açıklamasında, milletvekilliği adaylığına hazırlandığı yönündeki iddialar üzerine açıklama yapma gereği duyduğunu bildirdi.

İddiaların ortaya konduğu bir internet sitesindeki yazının maksatlı olarak kaleme alındığını belirten Aktaş, "Genel Müdürlük yapma şerefine nail olduğum Türk Polis Teşkilatımıza ve şahsıma yaklaşımı malul ve malum olan bir internet sitesi yazarı tarafından kaleme alınan yazı tümüyle maksatlıdır ve 178 yıllık şanlı maziye sahip Polis Teşkilatımız içinde fitne çıkarmaktan başka bir amaca hizmet etmemektedir" ifadelerini kullandı.

Provokasyon girişimlerinin asla kendisini durduramayacağına işaret eden Aktaş, şunları kaydetti:

Bugüne kadar bizleri hedef alan provokasyon girişimleri gibi bu iddialar da sayısız başarılara imza attığımız terörle ve suçla mücadelemizde bizleri asla durduramayacak ve geri döndüremeyecektir. Dün olduğu gibi bugün de görevimizin başındayız. Fitne amaçlı girişimleri püskürtmeye de kararlıyız.

 

T24

DAHA FAZLA HABER OKU