Hayvanlara eziyet etmekle suçlanan YouTuber: Köpek istismarcısı değilim

20 yaşındaki Brooke Houts “çok iyi bir köpek annesi” olduğunu söyledi

ABD'li bir YouTuber dobermanına vurduğu, ittiği ve bağırdığı montajsız bir videoyu yüklemesinin ardından geniş bir kesimden tepki aldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Videolarında düzenli olarak köpeği Sphinx’i de paylaşan 20 yaşındaki YouTuber Brooke Houts yanlışlıkla platforma videonun montajsız halini yükledi.

Houts aslında YouTube’a, duvarlar arasındaki bir boşluğa streç film gerdiği ve köpeğinin fark etmeden geçmeye çalıştığı bir şaka videosu yükleyecekti. Ancak genç kadın platforma bunun yerine hem YouTube kullanıcılarının hem de Hayvanlara Etik Muamele için Mücadele Edenler’in (PETA) dikkatini çeken şok edici bir klip yükledi.

 

 

Olayın büyümesi üzerien Houts, Twitter’da yaptığı bir paylaşımda eylemlerini açıklamaya ve kendini savunmaya çalıştı.

 

 

Açıklamasına görüntülerden “negatif etkilenen” kişilerden özür dilerek başlayan Houts takipçilerine son zamanlarda “normal yaşamında bazı olağan dışı durumlar yaşadığını” ancak “mağduru oynamayacağını” söyledi.

Houts açıklamasına şöyle devam etti:

Bununla birlikte, köpeğime videodaki gibi bağırmış olmam beni AKLAMIYOR ve ben bunun tamamen farkındayım. Bu videodaki gibi sinirli olmalı mıydım? Hayır. Sesimi yükselterek ona bağırmalı mıydım? Hayır. Ancak 34 kiloluk dobermanım ağzı açık şekilde üzerime atladığında, bir köpek ebeveyni olarak ona bu davranışın kabul edilemez olduğunu göstermeliydim. Ancak bilinmesini istediğim şey şu: Köpeğimin ne yaptığına ALDIRIŞ ETMEDEN ona bu şekilde davranmamalıydım.

 

 

Hayvan istismarcısı olduğuna yönelik suçlamaları da reddeden Houts'a göre, köpek bu davranışlar yüzünden “işitilebilir ve fiziksel olarak acı içinde” olsaydı, konu o zaman farklı bir boyuta taşınırdı.

Houts sözlerine şöyle devam etti:

Köpeğime eğitim veriyorum ve onu evde kişisel olarak nasıl eğiteceğime dair yolları geliştirmeye bakıyorum. Bu görüntüleri izlemek zorunda kalan ve üzülen sizlerden özür diliyorum. Sesimi yükselttiğim ve agresif davrandığım için köpeğimden de özür diliyorum.

Houts yaptığı uzun açıklamada Twitter hesabını kısa bir süre için askıya almasının nedenlerine de değindi.

TMZ’ye göre, Houts özür dilemesine rağmen eylemleri için eleştiri yağmuruna tutulmaya devam etti. Diğer yandan, genç kadının şu anda Los Angeles Polis Departmanı Hayvan Zulmü birimi tarafından da soruşturmaya tabi tutulduğu kaydedildi.  

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Ayşe Yıldız 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU