İran askerleri tarafından vurulan Haşem Tilaver toprağa verildi

Bir hafta önce sınır ticareti yaparken İran askerleri tarafından vurularak öldürülen Haşem Tilaver’in cenazesi köyünde defnedildi

Haşem Tilaver'in cenazesi defnedildi / Fotoğraf: Facebook

1 Ağustos'ta Türkiye - İran sınırında bulunan Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Kızılkaya köyünde sınır ticareti yapan beş genç, İran askerleri tarafından taranmış, açılan ateş sonucu 22 yaşındaki Haşem Tilaver, yaşamını yitirirken beraberinde dört kişi de gözaltına alınmıştı.

Haşem Tilaver’in abisi Burhan Tilaver, Independent Türkçe’ye yaptığı açıklamada, dün gece geç saatlerde kardeşinin cenazesini aldıklarını belirterek, cenazeyi Doğubayazıt ilçesine bağlı Kızılkaya köyü mezarlığında defnettiklerini söyledi.

 

Haşem Tilaver
Haşem Tilaver 

 

“Kardeşim hedef gözetilerek vuruldu”

Burhan Tilaver daha önce yaptığı açıklamada, kardeşinin İran askerleri tarafından hedef gözetilerek vurulduğunu belirterek, “Sınırda kardeşim ile beraber dört arkadaşı daha vardı. Arkadaşlarından edindiğim bilgilere göre İran askerleri ‘dur’ ihtarı yapmadan ateş ediyor. Beş kişinin içerisinde sadece kardeşimin vurulması hedef gözetilerek ateş edildiğini gösteriyor” ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Independent Türkçe’nin bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Haşem Tilaver vurulduktan sonra sınırda İran askerleri tarafından gözaltına alınan Yunus Tilaver, Samet Tilaver, Yusuf Yiğit ve Nevzat Yiğit mahkemece serbest bırakıldı ama henüz Türkiye’ye teslim edilmedi. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU