İngiltere 2019’un sonunda Avrupa Interrail programından çıkacak

“Bunun AB üyeliğimizle bir bağlantısı yok”

31 Aralık 2019 tarihine kadar mevcut Interrail rotasından faydalanılabilecek (Pennews)

Gelişme İngiltere’yle Avrupa’nın geri kalanı arasındaki ayrılma anlaşmasında yalnızca bir detay gibi görünebilir ancak yaklaşık 50 yılın ardından İngiltere’nin Interrail ortaklığını sona erdirmesi pan-Avrupa tren yolculuğu destekçilerini kızdırdı.

Avrupalı yolcular için Interrail programı ve Avrupa dışındakilere hizmet veren Eurail programı sabit ücretle sınırsız yolculuğa (bazı kısıtlamalara ve ek ücretlere tabii) olanak tanıyor.

Bir yıl öncesine kadar İngiltere yalnızca Interrail programına dahildi. Ancak geçen yıl İngiliz tren operatörleri Eurail’i de denemişti.

Tren operatörlerini temsil eden Demiryolu Dağıtım Grubu (RDG), Eurail’le devam etmeme kararı aldı ve şu açıklamalarda bulundu:

“Eurail, grubun bir parçası olmaya devam etmek istememize rağmen üyeliğimizi 1 Ocak 2020’de durdurma kararı verdi. Bunun AB üyeliğimizle ilgisi yok. (...) İngiliz demiryolu şirketleri bir yıldır Eurail'i deniyor. Ancak uzun zamandır devam eden ve uluslararası açıdan tanınmış BritRailİngiltere boyunca turistlere bir alana bir bedava fırsatı da dahil olmak üzere daha büyük faydalar sağlıyor. (...) Her ikisini de sunmak kafa karıştırıcı olduğundan Eurail denememize son veriyoruz. Sonuç olarak Eurail Grubu, Interrail üyeliğimizi sonlandırdı.”

Buna ek olarak RDG, “Bu gelişme İngiliz yolcular açısından herhangi bir değişiklik içermiyor, onlar hala Interrail bileti alabilir, Londra’dan Eurostar biletiyle Avrupa anakarasını trenle dolaşabilir. (...) İngiltere’ye gelen turistlerse Eurostar’la Londra’ya gelebilir ve sonrasında daha ileriye BritRail biletiyle ya da özel yolculuk biletleriyle seyahat edebilir” dedi. Bunun için 30 euroluk (yaklaşık 185 TL) “yolcu ücreti” gerekiyor.

Ancak Eurail Genel Müdürü Carlo Boselli, “RDG’nin BritRail’in rekabetçi konumunu koruma önceliğinin Interrail ve Eurail’den ayrılmasına neden olmasına derinden üzüldüm” diyerek farklı bir tablo çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Anlaşmazlığın Brexit'e dair, İngiltere’nin pastadan payını alıp yemek istediği yönündeki iddialarla paralellik taşıdığı görülüyor.

Uluslararası demiryolu internet sitesi Seat61.com’un kurucusu Mark Smith, “Gelen yolcular ciddi bir ek ücret karşılığında ayrı bir BritRail bileti alırlarsa tren operatörleri daha fazla para kazanacak. (...) Yolcuların Avrupa seyahat programından Londra’nın ilerisindeki yerleri nasılsa çıkarmayacakları varsayılıyor. Bu onlar için daha ucuz yollu bir çözüm olurdu” dedi.

Sosyal medyada yazılan bir yorumda, “Bu İngiltere’nin turizm politikasının özeti. Tüm turistlerin Londra’nın merkezine gelmesini sağlayalım ama Edinburgh’u, Liverpool’u, Yorkshire Moors’u, Stratford’u ya da Stonehenge’i görmek isteyenlere engel olalım” ifadeleri yer alıyor.

31 Aralık 2019 tarihinden önce Interrail ve Eurail bileti alanların bitiş tarihine kadar İngiltere’nin demiryolu ağında seyahat etmeleri hala mümkün.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/travel/news-and-advice

Independent Türkçe için çeviren: Esra Güngör

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU