AK Parti’li Zengin: ‘Hayır’ demek için bir formül mü arıyorlar diye düşünmeme sebebiyet verdi

Zengin, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifiyle ilgili randevu taleplerini muhalefetin geri çevirmesine ilişkin konuştu

Fotoğraf: ANKA

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifiyle ilgili randevu taleplerini muhalefetin geri çevirmesine ilişkin, “‘Hayır’ demek için bir formül mü arıyorlar diye düşünmeme sebebiyet verdi” dedi.

Zengin, Yılmaz Tunç ve Muhammet Emin Akbaşoğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bugün Parlamento Muhabirleri Derneği’ni (PMD) ziyaret etti ve gazetecilerin gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

Zengin, başörtüsü konusundaki anayasa değişikliği teklifiyle ilgili muhalefetin kendilerine randevu vermediğini belirterek şunları söyledi:

3 siyasi parti, açıklama da yaptılar, randevu vermediler. Bu randevu vermeme siyasi etiğe de uygun değil, olayın ağırlığı ile de örtüşmüyor. Bu başörtüsü meselesinin diğer meselelerden farklı yeri var. En önemli maddelerden bir tanesi bu, iki madde zaten. 40 yıldır devam eden bir problemden bahsediyoruz. Bununla alakalı hiç kimsenin itirazı yok, herkesin hemfikir olduğu bir mesele. Bunun böyle bir teraziye konarak; anlık gelişen siyasi mesele karşısında bir tarafta o meseleler, diğer tarafta bu mesele bir teraziye konarak kanaat ortaya konmasını üzüntü verici buluyorum. Bu, siyasetin malzemesi değil. Başörtüsü, siyasi malzeme değil bizim için, hayati bir mesele. Bu konuya yaklaşımın böyle değerlendiriliyor olması başlı başına zaten önemli bir şey, yaklaşım farklılığı. Bir araya geliriz, yarın komisyonda olanlar da konuşulabilirdi. Ama biliyorsunuz, HDP Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karardan dolayı, CHP ve İYİ Parti de yarın komisyonda görüşülecek olan mesele yüzünden kabul etmediklerini ifade ettiler. Onlar açısından üzüntü vericidir.

Zengin, yarın saat 12.00’de MHP ile başörtüsü teklifiyle ilgili buluşacaklarını söyledi. Zengin, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ve İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın fezlekelerinin komisyonda gündeme alınmasıyla ilgili CHP ve İYİ Parti’den gelen “Siyasi nezaketsizlik” tepkisini ise şöyle yorumladı:

Özgür Bey, bana, ‘Savaş baltası’ filan demedi. Deseydi daha ağır da bir diyalog geçerdi aramızda. Biz, bu meseleyi, hatırlarsınız ilk ziyaretimizi yaptığımızda, bugünlerde yapacağımızı daha önce söylemiştim. O konunun neden geldiğini hepimiz biliyoruz. Bir tanesinde malum, İYİ Parti milletvekili şehit ailesinin yakınına çok ağır bir ithamda bulunuyor. Çok ağır bir söz ifade etti. Tekrar etmek mümkün değil zaten. Diğerlerine benzemeyen bir şey. Bir hakaret var ama onun tepe noktasında olan bir şey. CHP’de de gördünüz, mahkemeye giden bir sürü milletvekili var ama hakimin üstüne yürüyen tek bir kişi var. Bunlar karşısında hukuken muhakkak bir şeyler yapmanız gerekiyor. Yapmak lazım. ‘Bin 700’den fazla dosyadan neden bunlar seçiliyor’ dediğinizde, en vahimi olarak seçilen değil, bunlar en vahimi olduğu için Meclis’te Karma Komisyon’a geldi.

“Bu olan bitenlerden sonra ‘Hayır’ demek için kendilerine bir zemin, gerekçe mi arıyorlar diye de düşünüyorum” diyen Zengin, başörtüsü konusunu ilk olarak CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığını söyleyerek, “Kendi başlattığınız sürece sahip çıkarsınız ve kavgalarınızı ayırırsınız, burada farklı bir mesele var. Siz kendiniz buraya getirmişsiniz, bu meseleyi zemininde tartışırsınız, mücadeleyi Karma Komisyon’da yaparsınız ama anayasa ile alakalı kendinizin kanunla yola çıktığınız konuda da orada durmaya devam edersiniz. ‘Hayır’ demek için bir formül mü arıyorlar diye düşünmeme sebebiyet verdi” diye konuştu.  

 

ANKA

 

 

DAHA FAZLA HABER OKU