Mithat Sancar: İki seçeneğe mahkûm değilsiniz, üçüncü yol var

HDP Eş Genel Başkanı Sancar "Kimse, bizim belirlediğimiz politikalar üzerinden ucuz spekülasyonlar yapmasın" diye konuştu

Fotoğraf: AA

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin grup toplantısında konuşuyor.

HDP'ye yönelik kapatma davasında Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın bugün sözlü mütalaasını verdiğini hatırlatan Sancar, "Hazine yardımı hesaplarına da bloke konmuştu. Bu gelişmeler HDP'ye yönelik baskılar olarak algılandıkça büyük tahribatlar ortaya çıkıyor" dedi.

"Yeni bir devlet koalisyonu kurdular"

Sancar şöyle devam etti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye'nin geleceğiyle çok yakından ilişkili bu gelişmeler.  11 yıl önce HDP'yi ortaya çıkaran fikriyat bu ülkedeki bütün kimlik ve inançları, ötekileştirilenleri, emekçileri, kadınları gençleri eşit yurttaşlıkta buluşturmaktı. 

HDP kimseyi ötekileştirmedi, genişlemeyi hedef aldı. Sesi kesilmek istenenlerin sesi oldu. Boğazı sıkılan toplumun nefesi oldu. HDP yeni yollar yarattı. 7 Haziran'da AKP'ye yaşatılan yenilgi, Türkiye halklarına yeni bir düzenin mümkün olduğunu gösterdi.  

Birbiriyle benzemez olan, birbirinin boğazına sarılmak için geçmişte fırsat arayan güçler birleştiler. Yeni bir devlet koalisyonu kurdular. Temel harcını Kürt karşıtlığından kardılar. HDP'yi halkların ortak mücadelesinin en güçlü adresi olarak gördükleri için de HDP'ye saldırdılar. Komplo kurdular, dokunulmazlıkları kaldırdılar, 4 Kasım siyasi darbesiyle vekil arkadaşlarımızı, yöneticilerimizi tutukladılar, kurmaca davalarla yargılamaya çalıştılar. Operasyonlar kesintisiz devam etti. 

Anayasa Mahkemesi'nin HDP'ye yapılan hazine yardımını bloke kararı için "gasp" ifadesini kullanan Sancar, "Kapatma davası MHP'nin ve çeşitli karanlık güçlerin kampanyası ve siyasi baskısı sonucu açılmıştır" dedi.

"Yarım ağızla reform vaatleri bu ülke için çare değil"

Yaklaşan seçimlere değinen Sancar, "Şimdi yaratılan hava, bu ülkede yaşayanların iki seçeneğe mahkûm olduğu şeklindeydi. İki seçeneğe mahkûm değilsiniz, biz varız, demokrasi güçleri var, üçüncü yol var" ifadelerini kullandı.

Sancar şöyle devam etti:

Siyasetimizle de mücadelemizle de bu yolun nasıl yürünmesi gerektiğini gösteriyoruz. Bu yol, bu ilkelerle, bu kararlılıkla yürünür. 

Cumhuriyet'in 100. yılı bitmek üzereyken yapılacak seçimlerin ne kadar önemli olduğunu söyledim. Hakikatleri yok sayarak, etrafında dolanarak değişimi sağlayamazsınız. 

Yarım ağızla reform vaatleri bu ülke için çare değil. Bu ülkenin en büyük hakikati, büyük tarihsel mücadele mirası üzerinden geleceği inşa etmek isteyen, HDP, Emek ve Özgürlük İttifakı ve en geniş demokrasi bloğudur. Bu hakikati görmeden, tanımadan, bu ülkede karanlığı sona erdirmenin de, yalan, talan, sömürü düzenini de değiştirmek mümkün olmayacaktır. 

Kendimizi kandırmayalım. Yalancı masallar üreterek geleceği demokratik bir temelde kurabileceğimiz rüyasında uyanalım. HDP ne yaptığını bilen bir partidir. 

Kimse, bizim belirlediğimiz politikalar üzerinden ucuz spekülasyonlar yapmasın.

"Hakiki çözümler üretiyoruz"

Eylül 2021'de deklerasyon yayınladıklarını anımsatan Sancar "Aldığımız kararları da bu çerçevede değerlendirsin herkes. Hakikatle yüzleşerek, hakiki çözümler üretiyoruz. Hakiki yöntemler öneriyoruz herkese" dedi

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU