Game of Thrones yaratıcıları Netflix’le 200 milyon dolarlık anlaşma imzaladı

Netflix; Disney ve Amazon’u geride bırakarak Benioff ve Weiss’le masaya oturdu

Netflix, Disney ve Amazon’la girdiği amansız mücadeleden galip çıkarak Game of Thrones yaratıcıları David Benioff ve DB Weiss’la özel bir anlaşma imzaladı. Anlaşmanın 200 milyon dolar (yaklaşık 1 milyar TL) değerinde olduğu tahmin ediliyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Temmuzda basında yer alan haberlerde üç şirketin David Benioff ve DB Weiss’ın peşine düştüğü ve yeni dizi ve film yazmaları, yönetmeleri ve yapımcılığını üstlenmeleri için geniş kapsamlı ve çok yıllık anlaşma imzalamak istedikleri belirtilmişti.

Benioff ve Weiss’in bu yeni anlaşması ikilinin Game of Thrones’a odaklandığı 10 yılın ardından HBO’yla yollarını ayırdığı ve yine Netflix’le dev anlaşmalara imza atan Shonda Rhimes ve Ryan Murphy’nin adımlarını takip ettiği anlamına geliyor.  

Netflix’in içerikten sorumlu üst düzey yöneticisi Ted Sarandos, Deadline’a yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Usta hikaye anlatıcıları David Benioff ve Dan Weiss’ı Netflix’te karşılamaktan heyecan duyuyoruz. Onlar yaratıcı bir güç. Dünya çapında izleyicileri destansı hikaye anlatımlarıyla mutlu ettiler. Hayal güçlerinin üyelerimize ne getireceğini görmek için sabırsızlanıyoruz.

Benioff ve Weiss ise yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

HBO’yla 10 yıldan uzun süren güzel bir işbirliğimiz oldu ve oradaki herkese bizi daima yuvamızda hissettirdiği için minnettarız. Son birkaç aydır Cindy Holland, Peter Friedlander, Ted Sarandos ve Scott Stuber’la saatlerce süren görüşmeler yaptık. (…) Aynı 80’ler filmlerinden aynı çekimleri hatırlıyoruz, aynı kitapları seviyoruz, aynı hikaye anlatımı olanakları için heyecanlıyız. Netflix şaşırtıcı ve benzeri görülmemiş bir şey inşa etti ve bizi onlara katılmaya davet ettikleri için onur duyuyoruz.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/tv/news

Independent Türkçe için çeviren: Sezin Bala

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU