Bahçeli'den Sinan Ateş cinayeti hakkında açıklama: Dava arkadaşlarımızı içine çekmeye çalışıyorlar

"Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum. Adayımız belli kararımız nettir"

Fotoğraf: AA

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara’da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş hakkında ilk kez konuştu. Yaklaşık 10 gün önce gerçekleşen cinayet hakkında “suskun kaldığı” gerekçesiyle bazı eleştiriler yöneltilen MHP lideri, “Suskun değilim; seviyesi ithamlarınızı seyredip gerekli notlarımı alıyorum” dedi. Bahçeli, cinayetin zanlılarından birisinin partisinin milletvekili Olcay Kılavuz’un evinde gözaltına alındığına yönelik haberlerle ilgili olarak “Milletvekilimiz ahlaksızca suçlandı. Başkanlık divanı üyesi arkadaşlarım töhmet altında bırakıldı. MHP'ye cinayetin ihale edilmesi amacıyla şiddetli bir cephe açılıp, ittifakla harekete geçildi” yorumunu yaptı. “MHP'yi bu cinayetle irtibatlandıranlar, ispat etmezlerse şerefsizdir” diye konuşan Bahçeli’nin Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı uzun konuşma sırasında eski Ülkü Ocakları Başkanı’nın ismini hiç anmaması dikkati çekti.

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, isim vermeden eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayeti hakkında yaptığı konuşmadan öne çıkanlar şöyle:

Madem herkes sırasını savdı, herkes taşları döktü, şimdi söz sırası bize gelmiş demektir. MHP milletinde ve milletinde erimiş bir kahramanlık mefkuresidir. Allah'ın dağına göre kar verdiğini biliyorum. 30 Aralık 2022 Cuma günü Ankara'nın Çukurambar semtinde hunhar bir suikast vuku buldu. Sislerin dağılması, önünün ve ardının aydınlığa kavuşması için beklemeye başladık. Her gelişmeyi yakından takibe başladık. Ortada güpegündüz işlenmiş bir cinayet vardı. Kanlı saldırı gerçekleştikten hemen sonra MHP'ye organize ve örgütlü bir saldırı ivme alarak hız kazandı. Tüm FETÖ'cüler partimize karşı algı operasyonlarıyla yeni bir kalkışma başlattılar. Cinayetin gölgesi MHP'ye düşürülmek istendi. Bir iç hesaplaşmanın olduğu iddia edildi. Böyle zamanlar duygusal taşkınlığın akli melekeleri kilitlediği zamanlardır. HDP'den CHP'ye, komünistten FETÖ'cüsüne bizi cinayetle aynı karede göstermek gibi vahim bir günaha ortak oldular. Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz. Unutmayacak.

 

Kılıçdaroğlu'na: Yüreğin yetiyorsa...

"Bir cinayet üzerinden siyasi kurgu yapanlara tekrar haykırıyorum. Adayımız belli kararımız nettir" diyen Bahçeli, CHP'ye de yüklendi:

Aleyhimizde aslı olmayan iddialar başta CHP olmak üzere teröristlerin, bölücülerin, mankurtların, devlet ve millet muhaliflerinin eline tutuşturulup meseleyi sahiplenmeleri için siyasi istismar ortamı açıldı. Milletvekilimiz ahlaksızca suçlandı. Başkanlık divanı üyesi arkadaşlarım töhmet altında bırakıldı. MHP'ye cinayetin ihale edilmesi amacıyla şiddetli bir cephe açılıp, ittifakla harekete geçildi. Ülkücüyü öteki gören, Mehmetçik katilleriyle işbirliği yapan Kılıçdaroğlu da suskunluğumuzun nedenini sorma gereği duydu. Edebimiz el vermez, edepsizlik edene. Susmak en güzel cevap edebi elden gidene. Suskun değilim; seviyesi ithamlarınızı seyredip gerekli notlarımı alıyorum. Bu siyaset defosu, gençlerimizin mafyacılık oynadığını ileri sürdü. Bak Sayın Kılıçdaroğlu senin sağında solunda konuşlanan teröristlerle Ülkücü Türk gençliğini karıştırma; bu gaflete kapılma. Sen teslim olmuşsun, sen ihanete el sallamış bir kimliksizsin. Azılı katillerin dümen suyuna girmişsin. Kılıçdaroğlu şayet yüreğin varsa buraya gel. Tek bir evladımı al da senin ciğerinin kaç okka olduğunu görelim.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Şerefsiz kere şerefsizdir"

"Ülkücüden mafya olmayacağını" savunan Bahçeli, şöyle konuştu:

MHP'yi uyuşturucu çeteleriyle, kiralık tetikçilerle, cinayet örgütleriyle eşitlemeye niyetlenmiş kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir. Bizim üzerimize kan sıçratmak, katil yaftası vurmak Türkiye'yi kavga iklimine çekmek için el avuşturan kim varsa şerefsiz kere şerefsizdir. MHP'ye çamur atıp, 2023 seçimlerini zillet ittifakının lehine dönüştürmek için ganimet avcılığına soyunanlar şerefsiz kere şerefsizdir. FETÖ ile Pensilvanya'da işbirliği yapıp, MHP'nin üzerine saldırmak isteyen kim varsa şerefsiz oğlu şerefsizdir.

"Hukuka havale edeceğiz"

MHP'yi bu cinayetle irtibatlandıranlar, ispat etmezlerse şerefsizdir. Peşlerini bırakmayacağımızı bilmelerinde yarar vardır. Genel Başkan olduğum süre içinde sır olarak sakladığım görevden alma nedenlerini yeri geldiğinde paylaşırım. Hayatları boyunca bir ülküdaşımızın elinden tutmamış, hayrı dokunmamış ne kadar haşarat varsa cinayeti malzeme olarak kullanmaktadır. Bizim vampirlerle işimiz olmayacaktır. Hakkımızı ve hukukumuzu ziyan ettirmeyeceğiz. Bizi karıştırmak isteyenleri hukuka havale edeceğiz. MHP'yi mafyayla ilişkilendirmek cürümdür, cinnettir. Mafyadan ülkücü olmaz. Müfteriden ülkücü olmaz. Davamız hak arayanların iç sesidir. Davamız Türklüğün bayraktarlığıdır. Davamız Allah yoludur.

Ümit Özdağ tepkisi: Türk savcılarına görevini hatırlatıyorum

Sinan Ateş’le ilgili yaptığı konuşmada Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’a da yüklenen Bahçeli, şöyle konuştu:

Adına zafer denilen yenilmiş ve casusların şebekesine dönmüş marjinal bir partinin ümitsiz vakası 'Hepimiz katilin kim olduğunu biliyoruz' dedi. Bu istihbarat fosiline bildiğini sormak kusursuz şerefli Türk savcılarının ana görevi olduğunu buradan hatırlatmak hem çağrım hem de görevimdir. Şimdi de parti binalarına yerli ve milli katil kim diyecek kadar küçüldüler. İtibar cellatlığını pusula yapan ve MHP'yi anılan saldırıyla irtibatlandırmak için binlerce FETÖ hesabı açıldı.

Bahçeli, ayrıca "seçimlerden önce her türlü provokasyonun sahnelenmesinin beklenmesi gerektiğini" söyledi:

2023 yılı bir turnusol kağıdı gibi her rezaleti açığa çıkaracaktır. Bu süreç başlamıştır. 2023 seçimleri iftira ile iffet, irade ile ihanet arasında geçecektir. Türkiye'nin önünü kesmek, yükselişini durdurmak, ayağına zincir vurmak, onca yapılanı yıkmak, onca yatırımı ve hizmeti baltalamak amacıyla faal halde olanlar aynı kuyrukta sıraya girmişlerdir. Husumet cephesi, kalabalık ve karanlıktır. Seçime kadar her türlü provokasyonun sahnelenmesi muhtemeldir, beklenmelidir.

"Toplanıp toplanıp dağılıyorlar"

Muhalefet partilerinin oluşturduğu 6’lı Masa’nın toplantılarını eleştiren MHP lideri, ayrıca şu ifadeleri kullandı:

 Zillet ittifakının siyasetsizliği ortadadır. Türkiye'ye bağlılıkları, Türk milletine mensubiyetleri ise komalıktır. 5 Ocak 2023'te 10'uncu toplantısını yapan bu kirli ve kriminal siyaset ittifakı yine aday belirleyememiştir. Yaklaşık 9,5 saat toplantı yapıp da cumhurbaşkanı adayını tespit edemeyen zillet partileri, bir bakıma iflas bayrağını çekmişlerdir. Ortak aday çıkarmak için 6’lı Masa'daki parti başkanları görüşmelere başlayacaklarmış. Peki bugüne kadar neleri konuştunuz? 12 Şubat 2022'den bu tarafa toplanıp toplanıp dağılıyorlar, patırtı kütürtü çıkarmaktan başka bir şey yapmıyorlar. 

DEVA'ya "Türklük" tepkisi

DEVA Partisi etrafındaki “Anayasadan Türklüğü çıkarma” tartışmalarına değinen Bahçeli, şunları söyledi:

DEVA'nın icazetli başkanını Türklüğün nesi ve neresi rahatsız etmektedir. Türklüğü Anayasa'dan çıkarmayı, cesedimizi çiğnemeden nasıl başaracak? Buna nasıl kalkışılacaktır? Zillet İttifakı'nın her bir ortağı aynı görüşte midir, aynı düşüncede midir? Kılıçdaroğlu'na danışmanlık yapan bölücü bir şahsın, oradaki Türk Bayrağı'nı kaldırtması, suçtur, cinayettir, kepazeliktir, al bayrağa adice bir hakarettir. Bunlar bayraksızdır, bunlar milliyetsizdir. HDP'nin sırtını sıvazlayanların, PKK ile dayanışma içinde olanların ahlaksız rehberleri, her vatan sevdalısının hafıza kayıtlarında mahfuzdur. Böylesi bir ihanete kim teşne ise, karşısında MHP'yi bulacaktır. Şeytan oradaysa, iman buradadır. Hodri meydan. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU