FIFA 20 Kariyer Modu: Oyuncular ilk defa kadın teknik direktör yaratabilecek

EA Sports, kariyer modu oyuncularının kendilerini değerli hissetmesi için değişiklikler yapıldığını söyledi

2 Ağustos 2018'de Londra'da yapılan FIFA e-Dünya Kupası finali nefes kesen bir çekişmeye sahne olmuştu (AFP)

FIFA, oyuncuların genelde ihmal edildiğini düşündükleri kariyer modu için yeni ve kapsamlı değişiklikler açıkladı.

EA Sports, eylülde piyasaya sürülecek FIFA 20’yle gelecek yenilikleri yavaş yavaş açıklıyor. Son açıklamaysa oyuncuların teknik direktör rolüne soyunup takımlarını zafere taşıyabildikleri kariyer modundaki yenilikleri ortaya koyuyor.

EA Sports’a göre yeni özellikler “oyuna daha fazla derinlik ve sahicilik katmaya odaklanıyor” ve sahaya geniş çaplı gerçekçilik katan yeni değişiklikler getiriyor.

Bu değişiklikler arasında başı çekense sahada görünecek -erkek ya da kadın- teknik direktörü tasarlamadaki yeni yollar. Karakterlerin vücut tipini, ten rengini, giyim kuşamını ve saç şeklini belirlemek için yeni seçenekler geliyor. Bunun yanı sıra, artık oyuncular kadın teknik direktör de yaratabilecek.

Şimdiye kadar oyuncular sadece erkek karakter yaratabiliyor ve sınırlı sayıda kıyafet seçeneği arasından bir tercihte bulunuyorlardı.

Diğer yeni özellikler, oyuncuların takımları üzerinde daha fazla etkiye sahip olmalarını sağlıyor. Oyuncular, takımın moralini ve nasıl oynayacağını etkileyecek kadroda kimin yer alacağını belirlemenin yanı sıra basın toplantıları ya da birebir sohbetler gibi ortamlarda nasıl davranılacağına da karar verebilecek.

Bu özellik, Football Manager serisinin uzun zamandır sahip olduğu özelliğe benzer şekilde çalışacak gibi görünüyor: Oyuncular, maç öncesi röportajlarında ya da futbolcularıyla konuşmalarında çeşitli cevaplar arasından birini seçerler ve bu seçimler yavaş yavaş futbolcularının hislerini değiştirir.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bu gibi değişiklikler futbolcuların gelişimleri ve genel derecelendirmelerinin yükselip düşmesi üzerinde de etkili olacak. EA Sports, futbolcuların transfer listesine konmalarından aldıkları maaşa kadar “her seçimin” onların yeteneğini etkileyeceğini söyledi.

EA Sports ayrıca oyun oynanırken devasa ölçüde verinin üretileceğini ve bu verinin hikayenin gelişimine karar vermek için kullanılacağını belirtti. Örneğin gazeteciler basın toplantısı esnasında maçta atılan gol sayısına değinebilecek.

EA Sports değişiklikleri duyuran bir blog gönderisinde, “Bunlar sadece sahici gözüksün diye bir araya getirdiğimiz olay örgüleri değil. (...) Bunlar her bir oyuncunun etkileşime girebileceği ve teknik direktör olarak takımın moralini ve durumunu etkileyebileceği oyuncu gelişimi üzerine kurulu öyküler” diye yazdı.

Ayrıca, kariyer modunda oynadığınız herhangi bir turnuvanın - Premier Lig, Bundesliga, Ligue 1, La Liga, MLS, Şampiyonlar Ligi ya da Avrupa Ligi - markalaşmasını getiren yeni bir görsel görünüm de olacak. 

Bu flaş değişikliklerin yanı sıra yeni mekanlar ve daha küçük yenilikler de oyuna eklenecek.

EA Sports, yeni özellikleri “geçmiş yıllarda oyuncularımızdan gelen geri dönüşleri” dinledikten sonra, “FIFA 20’nin sadece genel olarak FIFA için değil, bilhassa Kariyer Modu hayranları için önemli bir dönüm noktası olmasını sağlamak amacıyla” getirdiklerini söyledi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style/gadgets-and-tech/gaming

Independent Türkçe için çeviren: Onur Bayrakçeken

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU