Sinan Ateş cinayeti soruşturmasının bir numaralı ismi Doğukan Çep yakalandı

Şüphelinin, İstanbul'dan Ankara'ya getirileceği belirtildi

Fotoğraf: Twitter

Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş cinayetinin azmettiricisi olduğu öne sürülen ve soruşturmanın 1 numaralı ismi olduğu kaydedilen Doğukan Çep İstanbul'da yakalanarak gözaltına alındı.

Hakkında yakalama kararı bulunan Çep, Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Cinayet Büro Amirliği ekiplerince İstanbul Beykoz'da bir otele yapılan baskın sonucu yakalandı.

Üzerinde iki silah bulunan şüphelinin, İstanbul'dan Ankara'ya getirileceği belirtildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Tutuklu sayısı 10’a ulaştı

Cinayetle ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 18 şüpheli gözaltına alınmış, daha önce adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 6'sı 'tasarlayarak kasten öldürme' suçundan tutuklanırken, 1'i adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Bugün emniyette ifade işlemleri tamamlanan ikisi özel harekat polisi  şüpheli daha çıkarıldıkları Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Böylece soruşturmada tutuklu sayısı 10'a yükseldi.

Ne olmuştu?

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Sinan Ateş ve arkadaşı Selman Bozkurt, 30 Aralık'ta, Çankaya ilçesi Kızılırmak Mahallesi'nde motosikletli şüphelinin silahlı saldırısına uğramıştı. Başından vurulan Sinan Ateş, olay yerinde hayatını kaybetmiş, arkadaşı Bozkurt ise omzundan vurularak yaralanmıştı.

 

NTV

DAHA FAZLA HABER OKU