İmamoğlu: Müfettiş Arif Yıldırım'ın AK Parti'li belediyeleri nasıl tehdit ettiğini biliyorum

İBB Başkanı İmamoğlu ile İçişleri Bakanı Soylu arasındaki gerilim yeni açıklamalarla sürüyor. İmamoğlu, müfettişin AK Parti'li belediyeleri tehdit ettiğini iddia etti

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, terör soruşturması ve hakkındaki siyasi yasak kararıyla ilgili Saraçhane'deki İBB Başkanlık binasında açıklamada bulundu.

Saat 10.00'da planlanan konuşmasına 5 dakika erken başlayan İmamoğlu için İstanbul'daki CHP'li ilçe belediye başkanlarının yanı sıra parti kurmayları da salondaydı. 

"İçişleri Bakanı ve Adalet Bakanı buzdağının sadece görünen yüzü"

Alman yazar von Goethe'nin Faust isimli tiyatro eserinde şeytanı temsil eden kurgusal karakter 'Mefisto'yu kendisiyle uğraşanlara benzeten İmamoğlu, masum insanı temsil eden 'Faust' olmakta ise ısrar edeceğini belirtti.

İmamoğlu şunları kaydetti:

Sözlerimizin adresi, millete işaret edeceğimiz kişi ne İçişleri Bakanı ne de Adalet Bakanı. Onlar buzdağının sadece görünen yüzüdür. Asıl kötülük, gerçek ‘Mefisto' bu buzdağının altında saklanıyor. Haksız hukuksuz soruşturmaların imal edildiği, hakimlerin müfettişlerin bir çırpıda değiştirildiği, mahkeme kararlarının yüzümüze okunmadan ele alındığı merkez bellidir.

Bozdağ, Uysal, Yerlikaya da gündeme geldi

Uzun süredir İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile karşılıklı açıklamalarla gerginliğin tırmandığı bu dönemde, İmamoğlu'nun hedefinde ağırlıklı olarak yine Bakan Soylu vardı. Ancak bu kez Soylu yalnız değildi. İmamoğlu, tartışmaların odağına üç yeni isim ekledi:

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, önceki dönem İBB başkanlarından Mevlüt Uysal ile belediyeyi vekaleten yöneten Vali Ali Yerlikaya.

"Ben hülleciyim onlar değil!"

İmamoğlu, Mevlüt Uysal'ın başkanlık döneminde İBB'de işe alınan 30 bin 798 kişi olduğunu, bu kişilerden 5 bin 608'inden adli sicil kaydı alınmadığını, sabıka kaydı olan 324 kişinin işe alındığını ve işe alınanlardan 8'i FETÖ iltisaklı olmak üzere 12 kişinin ise terör kaydı olduğunu açıkladı.

Yerlikaya'nın vekalet ettiği dönemde ise, 4 bin 116 kişiden bin 800'ü için güvenlik ve arşiv soruşturması istenilmediğini belirtti.

İmamoğlu, "Ben suçluyum ama onlar temiz. Ben hülleciyim onlar değil!" diyerek Yerlikaya ve Uysal üzerinden Bakan Soylu'yu hedef aldı.

"Bozdağ toz bulutunun arkasına saklanıyor"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı toz bulutunun arkasına saklandığını söyleyen İmamoğlu, "Yok öyle toz bulutunda saklanmak Bekir Bey. İBB Başkanı'nın siyasi yasak istenen davasına bakan hakim, sıradışı şekilde görevden alınıyor, adalet bakanından çıt yok. Davaya bakan ilk hakim, bana ceza vermesi için tehdit edildiğini söylüyor, isim veriyor, Bekir Bozdağ ölü taklidi yapıyor" dedi.

Bozdağ'dan yanıt: Hakim ve savcılarımızı tehdit ediyor

AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İmamoğlu'nun belediyeye açılan terör soruşturmasıyla ilgili yaptığı toplantıya tepki gösterdi.

Ekrem İmamoğlu'nu "hakimleri tehdit etmekle" suçlayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Hiç kimse yargı görevini yapan hakim ile savcıyı tehdit edemez, İmamoğlu da tehdit edemez. Tehdit eden her zaman karşısında hukuku bulur. Yargıyla kavga edeceğine, İstanbul'un sorunlarıyla kavga etsin" ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'nun "Eğer savcılık, var ise, aynı suçu başkalarının da işlediği gerçeğini görmeyip, bize soruşturma açarsa gökkubbeyi başınıza yıkarız" ifadelerine karşılık Bozdağ, "Devletimiz, kurumumuz, anayasamız ve yasalarımız, görev yapan hakim ve savcıların daima yanındadır. Kendini bilmez hadsizlere karşı onları koruyacak pek çok mekanizma vardır. Gök kubbeyi nasıl yıkacaklar merak ediyorum. Herkesi hukuka saygıyla davranmaya davet ediyorum" diye konuştu.

"Müfettiş Arif Yıldırım'ın AK Parti'li belediyeleri nasıl tehdit ettiğini biliyorum"

İmamoğlu, İBB'de terör iltisaklı personel çalıştırıldığı iddiasının teftişinde İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen müfettiş Arif Yıldırım'ın AK Parti'li belediyeleri tehdit ettiğini iddia etti:

Bir de müfettişleri var bunların Arif Yıldırım. Müfettişler geldiğinde başkanla nezaketen bir çay içerler. Bu öyle değil geliş amacı belli tam bir militan. Bazı belediye başkanlarını… AK Parti'li, kendi belediyesinden olan belediye başkanlarını da gerekli olduğunda, görevli hale getirilip nasıl tehdit ettiğini de bilen biriyim.

2015 genel seçimlerinde AK Parti'den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıkan Yıldırım, 6 Mayıs 2019'da İstanbul seçimlerinin iptalinin ardından İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin başlatılan incelemede görev yapmıştı. 

Yıldırım ayrıca, istifa eden Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'nın soruşturmasını da yürütmüştü. 

 

 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU