Trump NFT'leri 12 saatte tükendi

Eski ABD Başkanı, "Amerika'nın bir süper kahramana ihtiyacı var" deyip NFT sattı

En az 202 kişinin 45'ten fazla Trump NFT'si var (Collect Trump Cards)

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın çok tartışılan NFT'leri büyük rağbet gördü. Donald Trump Digital Trading Card adlı koleksiyon 12 saat içinde tükendi.

Trump, kendi sosyal medya hesabı Truth Social'da hafta başındaki paylaşımında "büyük bir duyuru" yapacağını söylemiş ve "Amerika'nın bir süper kahramana ihtiyacı var" ifadesini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın duyurusunun 2024 ABD Başkanlık seçimleriyle ilgili olabileceği düşünülerek merak uyandırmıştı.

76 yaşındaki siyasetçi dünse duyurunun kendine benzeyen bir dizi dijital ticari kart olduğunu açıklamıştı. Trump dövüş ringi, kovboy kıyafetleri gibi kendisini farklı yer ve kostümler içinde gösteren dijital ticari kartları hakkında "Hayatımın ve kariyerimin harika bir sanatı" ifadesini kullanmıştı.

45 bin NFT'den oluşan koleksiyondaki parçaların tanesi 99 dolara satılıyordu.

En az bir NFT alanlar, Trump'la birebir görüşme gibi ödüllerden oluşan bir çekilişe katılabiliyor.

45'ten fazla NFT satın alan herkes eski ABD Başkanı'yla yemek yeme fırsatı elde ediyor.

OpenSea verilerini inceleyen medya ve teknoloji sitesi CNET, Polygon blok zincirinde basılan NFT'lerin 12 saatte tükendiğini bildirdi. Bu, 4,45 milyon dolar toplandığı anlamına geliyor.

Koleksiyonu hazırlayan NFT INT adlı şirket, paranın Trump'ın seçim kampanyasında kullanılmayacağını açıkladı. Haberde Trump'ın, adı ve görüntüsünün kullanılmasına izin verdiği bir imaj anlaşmasıyla para kazanmış olabileceği yazdı.

Biden taş attı

Trump'ın paylaşımına sosyal medyadan "çocukça" olduğu yönünde alaycı tepkiler gelirken, ABD Başkanı Joe Biden da Twitter hesabından Trump’a gönderme yaptı.

"Son iki hafta benim de 'önemli duyurularım' oldu" yazan Biden, enflasyonun rahatlamaya başladığını, akaryakıt fiyatlarının bir yıl öncesine göre daha fazla düştüğünü ve Rusya'yla mahkum takası yoluyla Brittney Griner'i ABD'ye getirdiklerini söyledi.

 

Independent Türkçe, CNET, AA

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU