Cameron: Avatar 2, feminizmde de Marvel'ı solladı

"Hamile savaşçı var"

Ünlü yönetmen James Cameron, Avatar'ın devam filmi Avatar: Suyun Yolu'ndaki (Avatar: The Way of Water) güçlü kadın karakterlerin Marvel Sinematik Evreni (MSE) ve DC Sinematik Evreni'ne (DCU) kıyasla çok daha feminist temsiller sunduğunu söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Variety'ye konuşan Cameron, serinin ana karakteri Neytiri'yi devam filminde hamile bir savaşçı olarak yazarak fark yarattıklarını belirtti.

Ünlü yönetmen, DCU'dan Wonder Woman, MSE'den de Kaptan Marvel'ın çok önemli karakterler olduğunu vurgulasa da yeni filminde güçlü kadın temsillerine dair sınırları yıktıklarını dile getirdi.

Cameron şu ifadeleri kullandı:

Herkes kadınların güçlendirilmesinden bahsediyor. Ama kadınların hayatında büyük önemi olup erkeklerin deneyimlemediği ne var? Ve düşündüm ki 'Kadınların güçlendirilmesi meselesine giriyorsan sonuna kadar gitmen lazım. Hadi 6 aylık hamile bir kadın savaşçı yazalım!'

Ünlü yönetmen, Avatar 2'nin vizyon tarihi yaklaşırken verdiği başka röportajlarda da kendi filmini diğer süper kahraman yapımlarıyla kıyaslamıştı.

Ekimde New York Times'a konuşan Cameron, "Süper kahraman filmlerinde karakterler öğrenci gibi davranıyor" demişti.

Geçen haftalarda da ComicBook.com'a konuşan yönetmen, "Görsel efektler açısından Marvel, Avatar'ın yanına bile yaklaşamaz" ifadelerini kullanmıştı.

Avatar: Suyun Yolu yarın (16 Aralık) vizyona girecek.

 

Independent Türkçe, IndieWire, Variety

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU