ABD'de namaz kılan öğrencilere "Büyü yapıyorsunuz" diyen öğretmen işten atıldı

Video viral oldu

Öğretmen, namaz kılan öğrencilerden birinin eline bastı (TikTok/gawpu)

ABD'nin Florida eyaletinde bir öğretmen, namaz kılan Müslüman öğrencileri rahatsız etti. "Büyü yapıyorsunuz" diyen öğretmen işten atıldı.

TikTok'ta perşembe paylaşılan videoda, Franklin Academy adlı okuldaki üç öğrencinin namaz kıldığı görülüyor. Bu esnada, bir öğretmenin "Bir dakika, burası benim odam. Hepiniz bu büyüyü yapıyorsunuz" dediği duyuluyor.
 

@gawpu i literally dont even believe what happened to me is real im still shook. #muslim #praying #tate #prayer #andrewtate #andrewmuslim #kanye #islam snowfall - Øneheart & Reidenshi


Adı açıklanmayan eğitimci daha sonra "Ben İsa'ya inanıyorum dolayısıyla burayı rahatsız edeceğim" diyerek öğrencilerin arasından geçiyor.

Öğrenciler görmezden gelip namaz kılmaya devam ederken bir başkası, eğitimcinin "Neden benim odamdalar?" sorusuna "Namaz kılıyorlar" yanıtını veriyor.

Sosyal medyada viral olan video şimdiye dek yaklaşık 7,5 milyon kez izlendi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İlkokul, ortaokul ve lise çağındaki öğrencilerin gittiği okul videonun paylaşıldığı gün yaptığı açıklamada "Çok sorunlu TikTok videosu" hakkında bilgileri olduğunu bildirdi. Ayrımcılığa hiçbir şekilde müsamaha gösterilmediğini vurgulayan okul, öğretmenin işten atıldığını duyurdu.

Franklin Academy, öğretmenin kimliğini ve olayın ne zaman meydana geldiğini açıklamadı. Öğrencilerin neden öğretmenin odasında namaz kıldıkları ve buna izinleri olup olmadığı bilinmiyor.

Amerikan İslam İlişkileri Konseyi'nin Florida biriminin yöneticisi Abdullah Jaber, bu tür olayların okul personelinin dinlere dair farkındalığının artırılmasının önemini gösterdiğini savundu.

Konseyin ağustosta yayımladığı bir rapora göre Florida'da Müslüman karşıtı zorbalık ve ayrımcılığa yönelik şikayetler bu yıl arttı.

 

Independent Türkçe, NBC News, New York Post

Derleyen: Uğurcan Yıldız

DAHA FAZLA HABER OKU