Memleket Partisi Genel Başkanı İnce: Bütün muhalefeti İmamoğlu'na sahip çıkmaya davet ediyorum

İnce, “6 yaşında kız çocuğunu evlendirenler eğitim veriyorlarmış. Yurtları, kursları varmış. Dozerle hepsini yıkacağız, mağara devrinin insanları bunlar” dedi

Fotoğraf: AA

6 yaşında kız çocuğunu evlendirenler eğitim veriyorlarmış. Yurtları, kursları varmış. Dozerle hepsini yıkacağız, mağara devrinin insanları bunlar

 Bütün muhalefeti Ekrem İmamoğlu'na sahip çıkmaya davet ediyorum

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Diyarbakır'da gazetecilerle bir araya gelen İnce, asgari ücret tartışmasının emekliler unutulmadan, birlikte yapılması gerektiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İnce, 6 yaşındaki kız çocuğunun cinsel istismarına yönelik iddialarla ilgili de şunları kaydetti:

Bunu çok net kökünden çözebiliriz. Resmi nikahı olmayana, dini nikah kıyana ağır hapis cezası vereceksin. Bu kadar basit ve fazla uzatmaya gerek yok. Hangi imam bu nikahı kıymışsa atacaksın hapse. Başka çaresi yok. Resmi nikah olmadan, dini nikah kıyılmaz. Ağır hapis cezasını da koyacaksın. Nasıl çözülür hep birlikte görürüz. 6 yaşında kız çocuğunu evlendirenler eğitim veriyorlarmış. Yurtları, kursları varmış. Dozerle hepsini yıkacağız, mağara devrinin insanları bunlar.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret iddiasıyla yargılandığı davaya ilişkin İnce, "Bütün muhalefeti Ekrem İmamoğlu'na sahip çıkmaya davet ediyorum. Herkes o adliyeye gitmelidir. Muhalefet böyle serbest kalırsa, yek vücut olmazsa bu sorunu çözemeyiz. Teker teker hepimizi avlarlar. Onun için bu konuda CHP'yi de İmamoğlu'na sahip çıkmaya davet ediyorum. Bu mesajım da ilgili yerlere gidecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Memleket Partisinin demokrasi sicilinin temiz olduğunu dile getiren İnce, "Ne bu iktidardan ne altılı masadan alacağımız bir demokrasi dersi yoktur. Biz, ilkeli duruşu olan ve omurgalı siyaset yapan bir partiyiz" dedi.

İnce, konuşmasının ardından partisine yeni katılanlara rozet taktı, esnaf ve vatandaş ziyaretlerinde bulundu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU