Selvi: İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu ne konuştular?

"Bu görüşmeden sonra İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasındaki kriz çözülür mü? Kolay görünmüyor ama yine de onu zaman gösterecek"

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun görüştüğünü söyledi.

Bugünkü köşesinde Selvi, görüşmenin nedeninin İmamoğlu ile CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu arasında yaşanan tartışma iddiaları olduğunu öne sürdü.

Selvi şunları kaydetti:

Cumhurbaşkanlığı seçimi için ikisinin ismi de Kılıçdaroğlu’nun önünde çıkan Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş önceki gün Ankara’da sürpriz bir görüşme yaptılar.

İki başkan görüşmeyi aynı dakikalar içinde birbirine benzer metinlerle sosyal medya hesabından duyurdular.

Peki iki başkan ne görüştü? Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken güçbirliği mi yaptılar?

Bu soruların yanıtını aramaya devam edeceğiz. Çünkü cumhurbaşkanı adayının belirlenme süreci yaklaştıkça bu tür temaslar önem kazanıyor. Ama asıl başka bir görüşme var. Ekrem İmamoğlu ile Kemal Kılıçdaroğlu’nun görüşmesinden söz ediyorum.

İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu önceki gün görüştüler. Biri CHP Genel Başkanı, diğeri CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. İkisinin görüşmesinin ilginç olan tarafı ne diyebilirsiniz. Ama İmamoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi hem cumhurbaşkanlığı adaylığı açısından hem de Kaftancıoğlu ile İmamoğlu arasında yaşanan kriz açısından önemli.

Aynı zamanda İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu arasında da soğuk savaş yaşanıyor. Çünkü ikisi de cumhurbaşkanı adaylığına talipler. Böyle olunca aralarındaki rekabet kaçınılmaz oluyor. İstanbul’daki vizyon toplantısında Kılıçdaroğlu önce İmamoğlu’nun elini sıkmadı, salondan ayrılırken tokalaştı. Canan Kaftancıoğlu ise sıradan herkesle tokalaşırken İmamoğlu ile tokalaşmamayı tercih etti. Soğukluk kameralara da yansımış oldu.

Ekrem İmamoğlu’nun, Mansur Yavaş’la görüştüğü 6 Aralık Salı günü Ankara’ya aslında Kılıçdaroğlu ile görüşmeye geldiği ortaya çıktı. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu ile CHP Genel Merkezi’nde görüştü. Peki ne konuştular? Kaftancıoğlu krizini konuştukları söyleniyor. Ama cumhurbaşkanı adaylığı konusuna girmedikleri ifade ediliyor.

Bu görüşmeden sonra İmamoğlu ile Kaftancıoğlu arasındaki kriz çözülür mü? Kolay görünmüyor ama yine de onu zaman gösterecek. Ama asıl iş cumhurbaşkanı adaylığında düğümleniyor.

 

Hürriyet

DAHA FAZLA HABER OKU