Barış Terkoğlu: İsveç'in Türkiye'ye iade ettiği Mahmut Tat bir dönem AKP için çalışmış

"Kardeşi Mustafa’nın anlattığına göre, ağabeyi Mahmut Tat, bir dönem AKP için çalışmıştı. Ovacık’ı 2004-2009 aralığında yöneten AKP’li belediye başkanı Hasan Hüseyin Dizi’nin yakınındaydı."

Fotoğraf: AA

Cumhuriyet yazarı Barış Terkoğlu bugünkü yazısında İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasındaki NATO görüşmeleri devam ederken, İsveç’te yaşayan Mahmut Tat adlı Kürt mültecinin Türkiye’ye iade edilmesi ve tutuklanmasını kaleme aldı.

"Amcamızı PKK öldürdü"

Mahmut Tat’ın kardeşi Mustafa Tat’a ulaşan Terkoğlu şunları kaydetti:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kendilerini şöyle tarif ediyordu: 'Yıllardır Ovacık’ta minibüsçülük yapıyoruz. Terörün en yoğun olduğu dönemde bile köyümüzü terk etmedik, işimizi yaptık. Atatürkçü ve devletini seven bir aileyiz. Mustafa Tat, olayın ardından yaşadıklarını şöyle anlatıyordu: 

İtirafçı ifadesinden sonra, jandarmaya en çok yardımcı olan benim. Jandarma için evlerin fotoğrafını çeken benim. Abimin suçlamalardan sonra psikolojisi bozuldu. İstanbul’a yerleşti. 7 yıl orada öğrenci servisi çekti. Ceza verileceğini anlayınca İsveç’e gitti. 2 çocuğu var, biz bakıyoruz. İsveç’te de kansere yakalandı, 2 kez ameliyat oldu. Ağabeyim Türkiye’den gittiğinde oğlu küçüktü. Geçen ay babasını ziyarete gitti, onca yıldan sonra babasını tanıyamadı. Bir itirafçı ifadesiyle kardeşim terörist ilan edildi. Ailemiz terörist değil. Amcamızı PKK öldürdü, cesedini alamadık. 4 kızı yetim kaldı. 

İşin daha da ilginç bir yanı var. Kardeşi Mustafa’nın anlattığına göre, ağabeyi Mahmut Tat, bir dönem AKP için çalışmıştı. Ovacık’ı 2004-2009 aralığında yöneten AKP’li belediye başkanı Hasan Hüseyin Dizi’nin yakınındaydı: "Ovacık’ta belediye başkanı Dizi döneminde onu destekledi. Seçimde onunla çalıştı. O dönem saldırıya da uğradılar. O saldırıda ölebilirdi.

 

 

 

Cumhuriyet


 

DAHA FAZLA HABER OKU