BAE Dış Ticaret İşleri Devlet Bakanı: Petrol dışı ticaret hacmi 9 ayda yüzde 19 arttı

Zeyudi, petrol dışı ticaretin 2022 sonunda büyük bir farkla iki trilyon dirhemi aşacağını kaydetti

Fotoğraf: WAM

 

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dış Ticaret İşleri Devlet Bakanı Sani bin Ahmed ez-Zeyudi, BAE resmi haber ajansı WAM’a yaptığı açıklamada, yılın üçüncü çeyreğinde petrol dışı ticaret hacminin yüzde 19 oranında arttığını söyledi.

Zeyudi, bu rakamların, akıllı liderliğin esnek ve sürdürülebilir bir ekonomi vizyonunun gerçekçi bir yansıması olduğunu belirterek, petrol dışı ticaretin 2022 sonunda büyük bir farkla iki trilyon dirhemi aşacağını kaydetti. Açıklamasında, kapsamlı ekonomik ortaklıkların, ulusal hedefleri aşan büyüme oranlarına ulaştığına dikkati çeken Zeyudi, ülkesinin Expo 2020 Dubai meyvelerini topladığını kaydetti. Daha fazla ortaklık anlaşmasının tamamlanması adına görüşmelerin sürdüğüne atıfta bulunan Zeyudi, dış ticaretin genişletilmesinin 50 projenin en önemli ana hedeflerinden biri olduğunu aktardı.

BAE’li bakan, petrol dışı ticaretin, 2022'nin üçüncü çeyreği sonunda geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 19 büyüyerek 1 milyar 637 trilyon dirheme ulaştığına işaret ederek, petrol dışı dış ticaretin 2021 yılının sonundaki 1,9 trilyon dirheme kıyasla 2022 yılının sonunda büyük bir farkla iki trilyon dirheme ulaşacağını vurguladı.

Zeyudi WAM’a verdiği röportajda, dirençli ve sürdürülebilir bir ekonomi için akıllı liderliğin direktifleri ve vizyonun 2022 yılının son dokuz ayında elde edildiğini dile getirerek, üçüncü çeyreğin sonunda ihracatın değeri 275 milyar dirheme ulaştığını söyledi.

Zeyudi, ekonomik büyümenin ve sürdürülebilir kalkınmanın bir sonraki aşaması için Türkiye, Gürcistan, Kolombiya ve Kamboçya dahil olmak üzere başka bir grup ülke ile daha fazla ortaklık anlaşmasını tamamlamak adına görüşmelerin sürdüğünü söyledi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU