Çin Devlet Başkanı: Suudi Arabistan'la ilişkilerin geliştirilmesini görüşeceğim

Suudi Arabistan ve Çin yaklaşık 80 yıldır devam eden ilişkilere sahip

Çin Devlet Başkanı Riyad'da. Fotoğraf: SPA

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping bugün (Çarşamba), Kral Selman bin Abdulaziz ve Veliaht Prens Muhammed bin Selman ile uluslararası ve ikili ilişkileri görüşeceğini ifade ederek, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek için birlikte çalışacaklarını ifade etti.

Şi söz konusu açıklamayı, Kral Selman'ın davetlisi olarak Riyad'daki Kral Halid Uluslararası Havaalanına geldiği sırada yaptı. Cinping, 6 yıl sonra tekrar Suudi Arabistan'da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, ilişkileri yeni bir düzeye çıkarmak için Suudi yönetimi ile çalışmayı dört gözle beklediğini söyledi.

Suudi Arabistan ve Çin yaklaşık 80 yıldır devam eden ilişkilere sahip. İki ülkenin diplomatik ilişkileri, seçkin ve yakın bir gelişmeye tanık oluyor ve iki dost ülkenin yararına olacak şekilde çeşitli alanlarda daha fazla işbirliği ve karşılıklı anlayışa doğru hızla ilerliyor.

Çin lideri, uluslararası ve bölgesel ilişkilerde iki tarafın yakın iletişim ve koordinasyonu sürdürdüğünü belirterek, "2016 yılında iki ülke arasında kapsamlı stratejik ortaklık ilişkilerinin kurulmasının ardından Kral Selman ve ben ikili ilişkilere liderlik ediyoruz. İki halkın yararına olan ve bölgede barışın, istikrarın, refahın ve kalkınmanın teşvik edilmesine güçlü bir şekilde katkıda bulunan büyük bir gelişme sağlamak için çalışıyoruz" dedi.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU