Amerikalıların yarısına yakını ABD'nin Ukrayna'ya barış baskısı yapmasını istiyor

Yaklaşık 10 kişiden üçü savaşın erken bitmesi için askeri müdahaleyi savunuyor

Washington, geçen ay Kiev yönetimine 400 milyon dolar değerinde askeri yardım sağlanacağını açıklamıştı (Reuters)

Amerikalıların yüzde 47'si, savaşı sonlandırmak amacıyla Washington'un Ukrayna'ya barış anlaşması için baskı yapmasını istiyor.

Şikago Küresel İlişkiler Konseyi'nin (Chicago Council on Global Affairs) sonuçlarını yeni açıkladığı anketinde ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı askeri yardımlara desteğin azaldığı ortaya çıktı.

Buna göre Washington'ın mevcut askeri yardımlarını aynı düzeyde devam ettirmesini destekleyenlerin oranı yüzde 40 oldu. Bu oran temmuzda yüzde 58'di.

Ayrıca neredeyse her 10 kişiden üçü (yüzde 27) savaşı Ukrayna'nın kazanması için ABD ve müttefiklerinin askeri müdahalede bulunması gerektiğini savundu. Yüzde 29'luk kesimse ABD'nin kademeli olarak Kiev yönetimine desteğini sonlandırmasını istedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'nin Kiev'e barış için baskı yapmasını savunan Cumhuriyetçilerin oranı yüzde 63, Demokratlarınsa yüzde 36 oldu.

Cumhuriyetçiler arasından askeri desteğin devam itmesini isteyenlerin oranı yüzde 55 oldu. Bu oran temmuzda yüzde 68, marttaysa yüzde 80'di. Aynı talepte bulunan Demokratların oranıysa yüzde 76 olarak belirlendi.

ABD'nin savaştan desteğini çekmesini talep eden Cumhuriyetçilerin oranı yüzde 29 oldu. Cumhuriyetçilerin yaklaşık yüzde 25'i Ukrayna'nın savaşı daha hızlı bitirebilmesi için ABD ve müttefiklerinin askeri müdahale seçeceğini değerlendirmesi gerektiğini savundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in 24 Şubat'ta verdiği askeri operasyon emriyle başlayan savaşta, Ukrayna'ya en çok askeri destek sağlayan ülke ABD oldu. Joe Biden yönetimi, savaşın başından beri Kiev yönetimine toplamda 20 milyar dolar değerinde askeri destek paketi açıkladı.



Independent Türkçe, Washington Post, Global Affairs

DAHA FAZLA HABER OKU