Çataklı: Cuma gününe kadar İBB ile ilgili soruşturma tamamlanmış olacak

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü Çataklı "Sayın Bakanımızın '120'nin altı' diye verdiği sayı, terör örgütünün eli silahlı dağ kadrosundaki terörist sayısıdır" dedi

Fotoğraf: AA

 İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı  aylık basın bilgilendirme toplantısında konuştu.

Uyuşturucu ile mücadeleye yönelik olarak Kasım ayında gerçekleştirilen 23 bin 96 operasyonda 29 bin 100 kişinin gözaltına alındığını bin 970 kişinin ise adli makamlar tarafından tutuklandığını kaydeden Çataklı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne açılan soruşturmayla ilgili “Cuma gününe kadar tamamlanmış olacak” dedi.

"Gözaltına alınan 2 bin 110 şüpheliden  376'sı tutuklandı"

Çataklı şunları kaydetti:

Kasımda tüm terör örgütlerine yönelik operasyonlarda 78'i PKK/KCK, 24'ü DEAŞ, 1'i sol terör örgütü mensubu 103 terörist etkisiz hale getirildi. 

Çataklı, terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan 2 bin 110 şüpheliden 840'ının PKK/KCK, 991'inin FETÖ, 259'unun DEAŞ ve 20'sinin sol terör örgütü mensubu olduğunu açıkladı.   

Gözaltına alınanların 376'sının tutuklandığını vurgulayan Çataklı, şöyle devam etti:

Sayın Bakanımız dağdaki terörist sayısının 120'nin altına indiğine dair açıklamada bulunmuştur. Bu açıklamanın bazı çevreler tarafından bilinçli şekilde manipüle edildiğini görüyoruz. Elbette tüm terörist sayısı, terörist varlığı sadece dağlardan ibaret değil. Şehirlerimizde işbirliği yapanlar, yardım yataklık yapanlar, yurt dışı kadroları var. Sayın Bakanımızın '120'nin altı' diye verdiği sayı, terör örgütünün eli silahlı dağ kadrosundaki terörist sayısıdır. PKK dışında Türkiye'de başka terör örgütleri de var.

 

 

 

 

Ayrıntılar geliyor...

DAHA FAZLA HABER OKU