Kılıçdaroğlu: İktidarımızın ilk üç yılında en az 100 milyar dolar yatırım gelecek, bu parayı kesinlikle getireceğim

"Bay Kemal çetelerle ve yolsuzluk yapanlarla mücadele etme sözü verdi. Çünkü ben kirli sermayenin adamı olmam kirli sermayenin çaldığı 418 milyar doları borçları olarak onların defterlerine yazdım"

Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "İkinci Yüzyıla Çağrı" programının kapanış konuşmasını gerçekleştirdi.

Türkiye'yi tek bir kişinin değil liyakate dayalı bir sistemin yöneteceğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Tükiye'nin kökten bir değişime ihtiyacı var. Herkes için çalışan bir sisteme ihtiyacı var. Emin olun iktidara geliyoruz" dedi.

6'lı masa için "Kalbi Türkiye için atan altı vatanseverin masasıdır" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

En büyük motivasyonları aldıkları oy değil ülke söz konusu olunca ideolojik farklılıklar teferruattır dememiz bu masanın en büyük gücüdür. Zorbalığa direnen her türlü kara propagandaya rağmen kenetlenen altı lideriz biz. Türkiye için kenetlendik. Halkımızın haysiyetli yaşamı için kenetlendik: Biz altı lider olarak birlikte yürümeye devam edeceğiz. Türkiye’de gerçek bir demokrasiyi inşa edeceğiz. Anayasamız hazır. Ekiplerimiz kadrolarımız gece gündüz ortak bir program için çalışıyorlar. Bizim siyasi ahlaki ve vicdani birliğimiz, bakın bu birlikteliği bir daha ifade edeyim ahlaki ve vicdani diyorum.

Meral Hanım'ın partisini kurarken nasıl bir mücadele verdiğini ben çok iyi biliyorum. Meral Hanım çok merttir. Temel Bey bu altılı masayı kurarken sırtına nasıl bir yük yükleneceğini bilmiyor muydu? Biliyordu. Ama Temel Bey bilgedir ve cesurdur. Ahmet Bey ile vatan söz konusu olduğunda bir araya gelmekten bir an bile tereddüt etmedik. Onun deneyimi ve entelektüel birikimi bize her türlü katkıyı sağlayacak. Ben Gültekin Bey de Menderes ve Demirel’in gençliğini, onların ruhunu görüyorum. Ali Babacan'ın uygulama becerisini ve başarısını biliyorum. Özetle bu zaferi iyi cesur ve yürekli dürüst insanlar kazanacak. Türkiye dahil dünyanın her yerinden işinde en iyi uzmanlar ve siyaset üstü vatanseverlerimizle bunun için buluştum. Altılı masayı oluşturan partilerimizin de çok iyi kadroları var. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Aralarında baronlar yoktu, şaibeli kişiler yoktu"

"Gerçekleştirdiğim uluslararası temaslarda toplamda 5 trilyon 461 milyar dolarlık fon yöneten bankaları ve girişim sermayesi fonlarıyla verimli toplantılar yaptım" diyen Kılıçdaroğlu, "Aralarında tefeci yoktu. Aralarında kara para sahipleri yoktu. Aralarında baronlar yoktu, şaibeli kişiler yoktu" dedi.

"Peki ne vardı?" diye devam eden Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

Dijital teknoloji var, yapay zekâ vardı. Makine öğrenimi finansal teknolojiler ve yeşil enerji gibi önemli sektörlere büyük yatırımlar yapan büyük kurumlar vardı. İktidarımızın ilk üç yılında en az 100milyar dolar doğrudan yatırım gelecek. Ben bu parayı kesinlikle getireceğim. Peki bu yeter mi? Hayır. Dünyanın her yerinde bağımsız çok büyük varlık fonları var. İktidarımızın ilk üç yılında onlardan da en az 75 milyar dolar yatırım alacağız. Ayrıca yeri yurdu kaynağı belli, temiz ve sürdürülebilir fonlardan en az 150 milyar dolar yatırım getireceğiz. Özellikle hedefimiz Avrupa’nın ve uzak doğunun emekli fonları olacak. Norveç ve Singapur gibi. 

"Kirli sermayenin çaldığı 418 milyar doları borçları olarak onların defterlerine yazdım"

Türkiye'nin büyük kaynaklara ve potansiyellere sahip bir ülke olduğunu ancak yönetim yüzünden halkın hiçbir şeyden pay alamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ama Bay Kemal çetelerle ve yolsuzluk yapanlarla mücadele etme sözü verdi. Çünkü ben kirli sermayenin adamı olmam kirli sermayenin çaldığı 418 milyar doları borçları olarak onların defterlerine yazdım. Ben biliyorum onlar neden benimle sürekli görüşmek istiyorlar, neden aracılarla haber gönderiyorlar, neden arkamdan iş çeviriyorlar, neden anketçileri sureti muhalefetten gözüken medya kalemlerini satın alıyorlar. Kuruş kuruş kuruş kuruş dünyanın neresinde neyiniz varsa hepsini biliyorum. bu parayı hukuk içinde sizden alacağım, kurtulamazsınız" diye konuştu.

"Bu ülkede ücretli çalışanalara hiçbir büyümeden pay verilmedi" diyen Kılıçdaroğlu şöyle devam etti:

Yetmezmiş gibi sahte enflasyon oranlarıyla çalışanların maaşları gasp edildi. Bugün devleti yönetenlerin bu ülkenin onurlu çalışanlarına borcu var. Bizim yaptığımız hesaplara göre devletin maaş alanlara yani ücretlilere en az 300 milyar dolar borcu var. Bu borcu ödemeye geliyorum. Nasıl ödeyeceğiz? Çalışanlar için gelir vergisi tarifesini yeniden düzenleyeceğiz. Sırlarındaki vergi yükünü alacağız, para onların cebine yansıyacak ve biz borcumuzu ödemiş olacağız. Gerçek zenginleşme de böyle olur. Halkın olanı halka vererek. Bunun gereğini yapacağım. 

"Korkunç kara propagandalar olacak"

Kılıçdaroğlu, gelecek aylar sürecek mücadeleler ve ıstıraplar olduğunu söyleyerek, "Korkunç kara propagandalar olacak. Çünkü medya ve kamu kaynakları onların elinde ama sonunda hak galip gelecek halk galip gelecek. Lamı cimi yok bu zorba gidecek. Halktan çaldıkları her şey yine halka dönecek. Zafer bizim olacak. Bunun için doğrul milletim, asla başını eğme, ayağa kalkın gençler, ayağa kalkın kadınlar, ayağa kalkın çocuklar. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Söz veriyorum bu ülkeye hak, hukuk ve adalet mutlaka gelecek. Ve söz veriyorum bu ülke küllerinden yeniden doğacak. Söz veriyorum Atatürk’ün vizyonunu hayata geçireceğiz. Söz veriyorum yaşama sevincini geri alacağız. Çünkü ancak biz kazanırsak Türkiye kazanır. Önce kendinizi alkışlayın. İktidara geliyoruz. En ufak bir endişeniz olmasın. Dünyanın gözünün içine bakın ve haykırın 'ey dünya Türkiye senin ucuz iş gücü alanın olmayacak. Türkiye senin mülteci kampın olmayacak. Türkiye senin çöp depolama alanın olmayacak. Sana rakip olmak için geliyorum ey dünya!' Türkiye bir yıldız gibi parlayacak. Yeni Türkiye hayalimiz için yola çıkıyoruz. Haydi arkadaşlar başlıyoruz, başlıyoruz, başlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU