Pençe-Kilit bölgesinde şehit olan asker sayısı yükseldi

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada açılan taciz atışı sonucu yaralanan Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun ve yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık'ın da şehit olduğu duyuruldu. Şehit sayısı 4'e yükseldi

Fotoğraf: AA

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinder açılan taciz ateşi sonucunda 2 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, üç kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralılarımıza da açılan şifalar dileriz.

Bakanlıktan yapılan ikinci açıklamada ise yaralanarak hastaneye sevk edilen Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu'nun yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından yapılan taciz atışı sonucu yaralanarak hastaneye sevk edilen kahraman silah arkadaşımız Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

MSB, aynı saldırıda şehit olan iki askerin Piyade Uzman Çavuş Eyyüp Uğurlu ve Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir olduğunu açıkladı.

Yıldırım düştü: 1 şehit

Bakanlık aynı bölgede yıldırım düşmesi sonucu yaralanan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık'ın da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 26 Kasım 2022 tarihinde yıldırım düşmesi sonucu yaralanan kahraman silah arkadaşımız Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU