Erdoğan'dan Konya'daki hayvan barınağındaki görüntülere ilişkin açıklama: Gereken tedbirleri aldık

"Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş olan yönetim olarak aksi davranışlara rıza gösteremeyiz. Bu konunun yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin"

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Konya'da düzenlenecek ASELSAN Konya Silah Sistemleri Fabrikası, Büyükşehir Yatırımları ve Afşar Barajı ile yapımı tamamlanan diğer Tesislerin toplu açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Terörle mücadele kapsamında yapılan harekatlarla ilgili konuşan Erdoğan, "İnşallah bu harekatlarla adım adım ülkemizi sınırları ötesinden başlayarak her karışıyla güvenli hale getirmekte kararlıyız" dedi.

Konya'ya yapılan yatırımları da sıralayan Erdoğan, muhalefete atıfta bulunarak, "Laf değil, icraat. Musluk açmıyoruz dikkat edin. Hani birileri musluk açıyor ya musluk değil. Çeşitli ilçelerimizde yapımı tamamlanan altyapı projelerinin açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"2 vicdansızın sebep olduğu görüntüleri üzüntüyle takip ettik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Konya Büyükşehir Belediyesi hayvan barınağındaki görüntülere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan şunları söyledi:

Ülkemizin en modern tesisi olan burası çok hassas belediyemizin hayvan barınağında orada görevli 2 vicdansızın sebep olduğu görüntüleri ne yazık ki üzüntüyle takip ettik. Haklarında adli ve idari tahkikat başlatılan sorumlular tutuklanmış bir daha benzeri görüntülerin yaşanmaması için gereken tedbirler alınmıştır. Canlı ve cansız tüm varlıklar gibi hayvanlar da bize Allah'ın bir emanetidir. Onlardan istifade edeceğiz ama asla zulmetmeyeceğiz, eziyet etmeyeceğiz, kötü davranmayacağız. Bir gün açık ve net, ilk köpek cesedi peygamberimiz yanında sahabeyle yanından geçiyorlar. Sahabe kokudan burnunu tıkamaya yönelmiş. Fakat Peygamber Efendimizin ifadeleri bize ibreti alemdir; Ahh dişleri ne kadar güzel. Nereden nereye. İşte biz hayvana bu şekilde yaklaşan bakan bir dinin inancın, bir peygamberin ümmetiyiz. Kalkıp da hayvanlara zulmetme hakkına kim nerede olursa olsun sahip değildir. Hayvanların korunmasıyla ilgili en ileri yasal düzenlemeleri hayata geçirmiş olan yönetim olarak aksi davranışlara rıza gösteremeyiz. Bu konunun yakın takipçisi olacağımızdan kimse şüphe etmesin.

"Etrafımız ülkemizin tökezlemesini bekleyen sırtlanlarla dolu"

"Sizler de görüyorsunuz, etrafımız milletimizin zayıf düşmesini, ülkemizin tökezlemesini bekleyen sırtlanlarla dolu" diyen Erdoğan, "4 temel düsturu tekrarlıyoruz. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Kimse buradan taviz vermeyecek. Herhangi birine ya da tamamına kim gözünü dikerse dünyayı onların başına yıkmak boynumuzun borcudur. Türkiye Yüzyılı'nı bu anlayış üzerine inşa edeceğiz" diye konuştu.

"Rabbim bizlere de bu şahadeti nasip etsin"

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan açılış töreninin ardından Selçuklu Kongre Merkezi'nde partinin Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda da konuştu.

Burada yaptığı konuşmada bugün 3 askerin şehit olduğunu hatırlatan Erdoğan şunları kaydetti:

Ama onların kanları yerde evvel Allah kalmayacak! Tüm İslam dünyasını buna dahil ediyorum, askerine Mehmet adını veren başka hiçbir ülke yoktur. Sevgililer sevgilisi peygamberimizin adından geliyor. 'Muhammed, Mehemmet, sonunda Mehmet'. Daha sevimli olsun diye adını ne yapmışız; Mehmetçik.

Buralara kolay kolay gelinmedi, gelinmez. Onun için de bizim Mehmetçiklerimizi hiçbir zaman bu din düşmanları, bu kafir zümresi bitiremez. Bunu bilerek, buna inanarak bu yolda yürüyoruz. Bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Rabbim bizlere de bu şahadeti nasip etsin!

 

 

 

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU