Donald Trump: ABD, Kim Jong-Un’un vizyonunu yalnızca benim başkanlığımda gerçeğe dönüştürebilir

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kuzey Kore’nin yaptığı 3 füze denemesinin yaklaşık iki ay önce iki ülke arasında imzalanan anlaşmayı değil ama BM kurallarını ihlal edebileceğini söyledi

Fotoğraf: Reuters

Kuzey Kore’nin, son 10 günde üç adet balistik füze denemesi yapmasının ardından ABD Başkanı Donald Trump, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. 

Twitter hesabından bir paylaşım yapan ABD Başkanı Trump, bu füze denemelerinin Singapur’da imzaladıkları ve üzerine el sıkıştıkları kısa menzilli füze görüşmelerini ihlal etmediğini söyledi. 


“Bir Birleşmiş Milletler ihlali olabilir” diyen Trump, Kim Jong-Un’un bir güven ihlaliyle kendisini hayal kırıklığına uğratmak istemeyeceğini söyledi. 

ABD Başkanı, böyle bir durumda Kuzey Kore’nin kaybının daha fazla olacağını vurguladı ve şöyle devam etti:

Kim Jong-Un liderliğinde Kuzey Kore’nin potansiyeli sınırsız. Kaybedecekleri çok şey var. Yanlış olabilirim ama ben buna inanıyorum. Kim Jong-Un, ülkesi için muazzam ve güzel bir vizyona sahip ve ABD, yalnızca benim başkanlığımda bu vizyonu gerçeğe dönüştürebilir.


Kim Jong-Un ‘un “doğru şeyi” yapacağını söyleyen Trump “Çünkü yapmamak için fazla zeki ve arkadaşı Başkan Trump’ı hayal kırıklığına uğratmak istemez” ifadelerini kullandı. 


Haziran ayında Asya’ya yaptığı ziyarette Kuzey Kore’yi, Güney Kore’den ayıran sınırın kuzey tarafına geçen ilk ABD Başkanı olan Donald Trump, mevkidaşı Kim Jong-Un ile Singapur’da tarihi bir anlaşmaya imza atmıştı. 

Yapılan müzakere sonrası Kuzey Kore, Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan arındıracağı garantisini verirken, bunun karşılığında ülkenin ekonomisini çökme noktasına getiren uluslararası yaptırımların kaldırılacağı açıklandı.


Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU