Hugh Jackman: Wolverine'le taban tabana zıtım

"İstenilen imajı yansıtıyordum"

Hugh Jackman, ilk kez 2000 yapımı X-Men'de Wolverine'i canlandırmıştı (20th Century Studios)

Ünlü aktör Hugh Jackman, oyunculuk kariyeri ve şimdiye kadar canlandırdığı rollerle ilişkisine dair konuştu.

53 yaşındaki oyuncu, sektöre ilk girdiği zamanlarda film yıldızlarının gizemli olması gerektiğinin düşünüldüğünü ve imajını da buna göre şekillendirdiğini söyledi:

O zamanlar algı şöyleydi: 'Kimseye kendinizi açmayın. Merak ettirin. Belli bir imajı yansıtın.' Şimdiyse benim gibi ünlülerin kırılganlıklardan bahsetme korkusuna dair konuşma sorumluluğu olduğunu düşünüyorum.

Jackman, "Ben de idealize edilmiş bir versiyonumu yansıtmaktansa herkesin yaşadığı şeyleri yaşamayı tercih ederdim. Bunu daha açıkça yapmaya çalışıyorum" diye devam etti.

Bu açıklamanın devamında ünlü oyuncu, şöhreti yakaladığı ve kendisiyle özdeşleşen Wolverine karakterine hiç benzemediğine değindi:

Benimle 5 dakika geçirirseniz Wolverine'in benden ancak bu kadar farklı olabileceğini görürsünüz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jackman, X-Men'in dünyadan usanmış, sert adam karakteri Wolverine'i şimdiye kadar 9 filmde canlandırdı.

Ünlü oyuncu, üçüncü Deadpool filminde sevilen karakteriyle beyaz perdeye geri dönecek.

En son 2022 yapımı The Son'da oynayan Jackman, buradaki karakteri Peter Miller'la benzerliklerinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

Filmde ergen oğlunun duygusal dalgalanmalarıyla başa çıkmakta zorlanan boşanmış bir babayı canlandıran Jackman, karakterinin de kendisiyle benzer hatalar yaptığını görebildiğini söyledi:

Bu rolde benim de yaptığım hataları ve kendi pişmanlıklarımı gördüm. Bence, filmdeki en iyi mesaj sevginin her zaman yeterli olmadığı. 

Annesi, Jackman'ı 8 yaşındayken terk etmişti. Biyolojik çocuğu olmayan ünlü oyuncunun eşiyle evlat edindikleri iki oğlu var.

Florian Zeller'ın yönettiği ve Jackman'ın Vanessa Kirby'yle başrollerini paylaştığı The Son, Türkiye'de 23 Şubat 2023'te gösterime girecek.

 

Independent Türkçe, Indie Wire, Collider

Derleyen: Aylin Şener

DAHA FAZLA HABER OKU