Dogecoin kurucusu kripto için en kötü senaryoyu açıkladı: "Bu olursa oyun biter"

Shibetoshi Nakamoto sistemin en büyük zayıflığını anlattı

Billy Markus ve Jackson Palmer'ın 2013'te "şaka amaçlı" geliştirdiği Dogecoin, giderek en değerli kripto para birimlerinden biri haline geldi (Unsplash)

Dogecoin'in (DOGE) yaratıcılarından Billy Markus, kripto paralara dair en kötü senaryo tahminini paylaştı.

Popüler mimcoinin yaratıcısı, en büyük kripto borsası Binance'in veya stabilcoin ihraççısı Tether'in olası çöküşünün, tüm sektörü ciddi biçimde istikrarsızlaştıracağını söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Genellikle Shibetoshi Nakamoto takma adını kullanan Markus, Binance veya Tehter çöküşünün "oyunu hemen hemen bitireceğini" düşünüyor.

ABD'li yazılım mühendisi, Twitter'da paylaştığı bir gönderide, çok sayıda kişinin merkezi kripto para borsalarına kaydolmasıyla sektörün fazla merkezileştiğini ve bunun "büyük bir zayıflık" olduğunu söyledi.

Markus, daha sonradan sildiği paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

Binance ve/veya Tether'in çökmesinden endişe duyan herkese… Eğer herhangi biri çökerse, oyun hemen hemen biter. Hepinizin sonunda merkezi şeylerin nasıl büyük bir zayıflık olduğunu anlaması iyi. Ancak siz bu işe girdiğinizde de bu böyleydi.

Markus, paylaşımını neden sildiğini açıklamadı. Ancak gönderisine yorum yapan, Twitter'ın kurucusu Jack Dorsey'nin de benzer kaygıları paylaştığı görüldü.

Kripto paraların önde gelen destekçilerinden Dorsey, "Oyunlar açısından oyun gerçekten biter" diye yazdı.

 


Kullanıcıların yoğun para çekme talepleri karşısında likidite krizine giren, dünyanın en büyük ikinci kripto borsası FTX'in çöküşü, piyasaları derinden sarsmıştı.

Şirketin 11 Kasım'da iflas başvurusunda bulunmasının ardından bir hafta içinde küresel kripto piyasasından kabaca 200 milyar dolar silinmişti.

Piyasa değerinin kabaca 4'te bir oranında küçülerek 400 milyar dolardan yaklaşık 300 milyar dolara gerileyen Bitcoin, toplam değer bazında en ağır kayıpları yaşayan kripto para birimi olmuştu.

Öte yandan Binance'in başkanı Changpeng Zhao (CZ), şirketin bilançosunun istikrarlı olduğunda ısrar etmişti.

CZ ayrıca, likidite kriziyle karşı karşıya kalan borsaları destekleme amacıyla "sektör çapında bir kurtarma fonu" oluşturduklarını duyurmuştu.

 

Independent Türkçe, Crypto Patato, Livemint

Derleyen: Çağla Üren

DAHA FAZLA HABER OKU