Uluslararası çapta aranan İtalyan gangster, İdlib’de gözaltına alınarak ülkesine iade edildi

Camora Mafyası’nın lideri, uyuşturucu üretip kaçakçılık yaptığı rejim bölgelerine gidiyordu.

Bruno Carboni. Fotoğraf: Şarku’l Avsat

 

Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib’de Heyet Tahrir eş-Şam’ın sivil kolu olan Suriye Kurtuluş Hükümeti’nin İçişleri Bakanlığı, ‘en tehlikeli İtalyan mafyasının liderinin’ Türkiye’den Suriye rejimi bölgelerine geçmeye çalışırken tutuklandığını açıkladı. Bakanlık, mafya liderinin sorgulanmasından birkaç ay sonra Roma’ya iade edildiğini belirtti.

İdlib’de idari tarafı kontrol eden Kurtuluş Hükümeti’nin İçişleri Bakanı Muhammed Abdurrahman, Şarku’l Avsat’a yaptığı özel bir açıklamada “Bruno Carboni (45 yaşında), geçen Mart ayında Suriye’nin kuzeybatısındaki özgürleştirilmiş topraklara girmeye çalışırken, sınır muhafızları tarafından gözaltına alındı. Carboni birkaç kez kaçmayı başarmıştı ve ayrı kimliklere bürünerek, Arap ve Avrupa ülkeleri arasında hareket ediyordu” dedi.

Abdurrahman, Carboni’nin kısa süre önce Suriye’ye yasalardan uzakta kendisi için en iyi sığınak olarak görüldüğü için Suriye rejiminin bölgelerinde ikamet etme niyetiyle geldiğine dikkati çekti. Suriye, dünyadaki uyuşturucu endüstrisinin en önemli kaynaklarının yakınında çalışma yürütülebilecek doğru yer olarak kabul ediliyor.

Muhammed Abdurrahman, “Carboni, bu kez Meksika uyruklu sahte bir kimlikle yakalandı. Sahte Rolex saatlerle çalışması nedeniyle kendisine uygulanan ağır para cezasından kurtulma bahanesiyle ülkesinden kaçmasını gerekçe gösterdi. Bunun üzerine İçişleri Bakanlığı unsurları olayın gerçekliğini araştırdı ve gerekli soruşturma başlatıldı. Daha sonra verdiği bilgilerin yanlış olduğu, uluslararası düzeyde suç eylemlerine karışan bir İtalyan olduğu ve Avrupa Birliği’nin aranan ve 20 yıl hapis cezasına çarptırılan bir kişi olduğu anlaşıldı. İçişleri Bakanlığı, onun davasıyla ilgili gerekli veri ve bilgileri toplamayı bitirdiğinde, Türkiye’nin de kolaylaştırmalarıyla ülkesindeki hükümete teslim edilmesi için prosedürler başladı” açıklamasında bulundu.

Suriye Kurtuluş Hükümeti İçişleri Bakanı, Bruno Carboni hakkında “İtalya ve Avrupa ülkelerinin en ünlü ve en tehlikeli mafyası olan Camorra Mafyasının lideridir” açıklmasında bulun urken, İtalya’da insan ve uyuşturucu kaçakçılığı, cinayetler ve çete liderliği başta olmak üzere suç eylemlerine karıştığının ortaya çıktığını söyledi. Muhammed Abdurrahman, soruşturmaların tamamlanması ve delillerin tespit edilmesinin ardından Türkiye üzerinden usulüne uygun olarak ülkesine teslim edildiğini açıklayarak, sağladığı kolaylıklar için de Türkiye’ye teşekkürlerini iletti.

Öte yandan İdlib’deki ‘Genel Güvenlik’ birimi sözcüsü, “İtalya ve Birleşik Arap Emirlikleri (BEA) yetkilileri, Bruno’nun liderliğini yaptığı aynı çeteye karışan yaklaşık 34 kişiyi gözaltına aldı” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU