Eski Twitter yöneticisi, Musk'ın Twitter'ından uzak durulması gerektiğini söylüyor

(Reuters)

Şirketin eski bir yöneticisine göre, Elon Musk'ın satın almasından sonra kimse Twitter'da çalışmamalı veya Twitter'a reklam vermemeli.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Twitter'ın Küresel Medyadan Sorumlu Eski Başkan Yardımcısı Katie Jacobs Stanton'a göre bu "toksik devralma", kişilerin ve markaların siteden uzak durması gerektiği anlamına geliyor.

Musk'ın şirketin geri kalan çalışanlarına kendilerini yeni "katı" çalışma düzenine adamalarını veya ayrılmalarını istediği bir e-posta göndermesinin ardından Stanton bu yorumları yaptı.

Stanton sitede şunları yazdı:

Milyon yıl geçse bunu tweet atmayı bırak, hissedeceğimi bile düşünmezdim ama bu toksik devralma düşünüldüğünde kimseye Twitter'da çalışmasını veya hiçbir markaya Twitter'a reklam vermesini önermem.

Eski yönetici, Musk'ın "yol ayrımı" hakkında yazdığı bu e-postayla ilgili bir haberi altıntılayan bir tweet paylaştı. E-postada Musk, sitenin "son derece katı" hale gelmesi gerektiğini, bunun da "yüksek yoğunlukta uzun saatler çalışmak" demek olduğunu söylüyordu.

Stanton, şirketi devralmasının ardından Musk'ın yönetme şeklini defalarca eleştirdi. Stanton daha önce Musk'ın şirketteki muhalefete yönelik baskısının yanı sıra sitenin içerik yönetimi ve diğer özellikleriyle ilgili korkularını dile getiren birçok reklam vereni uzaklaştırmasını eleştirmişti.

Önceki haftalarda paylaştığı bir gönderide Stanton, "Uzman değilim ama markalar ve reklam verenler tarafından sevilen kişileri kovmak ve kaybetmek, yüzde 90'ı reklamlara dayalı bir işi sürdürmenin en iyi yolu olmayabilir" diye yazmıştı.

Ancak son paylaşımı, Stanton'ın 2010 ve 2016 arasında çalıştığı sitede devam eden değişikliklerle ilgili şimdiye kadar söylediği en sert sözler oldu. Stanton, şirketin Uluslararası Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı ve ardından Küresel Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısıydı.

Şirketten 6 yıl önce ayrılan Stanton, şimdi Yahoo dahil birkaç şirkette yönetim kurulu üyesi olarak görev yapıyor ve kendi yatırım şirketi Moxxie Ventures'ı yönetiyor.



* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/tech

Independent Türkçe için çeviren: Sevgi Aydoğan

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU