Davutoğlu'ndan İmamoğlu'na ziyaret: Asla hukukun siyasallaştırılmasına izin vermemeliyiz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu "Siyasi mücadelemizde farklı görüşler olabilir, bazen sert tartışmalar da olur ama olmaması gereken şey, farklı düşünenlerin cezalandırılması üzerinden siyaseti dizayn etme çabasıdır" dedi

Fotoğraf: ANKA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu makamında ziyaret etti. İmamoğlu'nun, “YSK üyelerine hakaret ettiği” iddiasıyla yargılandığı davanın bugünkü duruşması sırasında İBB’nin Saraçhane’deki merkezinde yapılan ziyaretin ardından Davutoğlu ve İmamoğlu açıklama yaptı.

İmamoğlu, Davutoğlu’nu ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını dile getirerek teşekkür etti. "Özellikle gerçekten Türkiye’mizin yargı sürecinde belki de önemli bir günde hem şahsımı hem İstanbul Büyükşehir Belediyemizi hem de 16 milyon İstanbulluyu ilgilendiren bir günde ve de tam da o anda ziyareti çok anlamlıdır, değerlidir ve asla unutulmayacaktır" dedi. İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İstanbul’da ilgili önerilerini, tavsiyelerini bizden esirgememiştir. Bunun üzerinde bir sohbetimiz oldu. İstişarelerimiz ve özellikle bu siyasal süreçteki hele hele bu tür yargı süreçlerinde yaşadığımız olumsuzluklardan sonra 2023’ün ne kadar mühim olduğunu, ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösteriyor. Bu anlamda hem kendilerine hem bütün o 6'lı Masa’da bulunan siyasi partilerimizin liderlerine yürekten başarı diliyoruz. Her yönüyle, her şeyimizle, bütün çabamızla yanlarında olduğumuzu ve umarım ülkemiz adına çok güzel bir yol olmasını diliyor, tekrar sayın başbakanımız, Gelecek Partisi Genel Başkanı Sayın Ahmet Davutoğlu’nu; İstanbul’umuzun bu güzel evinde ağırlamaktan büyük onur duydum, tekrar hoş geldiniz.

"Asla hukukun siyasallaştırılmasına izin vermemeliyiz"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu da misafirperverlikleri için İmamoğlu’na teşekkür etti. "Eski Başbakan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı olmam vasıflarını zikrettiler ama benim için en önemli, onurlu vasıflardan biri de İstanbullu olmaktır" diyen Davutoğlu, şöyle konuştu:

Çok tarihi bir günde, önemli bir günde; tarihi derken olumlu anlamda değil; ülkemizin itibarı açısından, çok ciddi ülkemizin demokrasi ve hukukumuzun itibarı açısından ciddi bir yanlışın olma ihtimalinin olduğu günde ziyaret etmeyi özellikle tercih ettim açıkçası. Bu bizim İstanbullumuza, demokrasimize, hukukumuza saygının bir gereğidir. Siyasi mücadelemizde farklı görüşler olabilir, bazen sert tartışmalar da olur ama olmaması gereken bir şey varsa, o da hukukun siyasete alet edilerek farklı düşünenlerin cezalandırılması üzerinden siyaseti dizayn etme çabasıdır. Bunun yaşanmaması gerekir.

Ben de ifade ediyorum. 2019 seçimlerinin tekrar edilmesi son derece yanlıştır. Demokrasimize, ülkemize, hukukumuza bir itibar da kazandırmamıştır. O dönemde yapılan bir yorum üzerinden daha sonra sürdürülen hukuki bir süreç ise son derece bizi üzen, hukukumuz açısından da itibarını da sarsan birtakım söylentilerle birlikte seyrettiği, hâkimin yer değiştirmesinden tutun da zamanlamasına kadar. Hangi görüşte ve hangi partide olursa olsun hepimizin nihai olarak güvenmesi gereken merci yargıdır, hukuktur. Buradan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan bütün yargı mensuplarımıza ve bütün siyasilerimize devlet adamlarımıza çağrıda bulunmak istiyorum. Hukuku siyasetin dışında bütün siyasetçilerin saygı duyduğu nihai merci olarak görmek durumundayız. Asla hukukun siyasallaştırılmasına izin vermemeliyiz.     

 

 

 

ANKA

DAHA FAZLA HABER OKU