Facebook'un çatı şirketi Meta'dan açıklama: En az 11 bin çalışan kovulacak

Mark Zuckerberg, sorumluluğun kendisinde olduğunu söylemişti

Zuckerberg, özellikle Metaverse'e yaptığı yatırımlarla eleştiri toplamıştı (Reuters)

Facebook'un çatı kuruluşu Meta, 11 binden fazla çalışanı işten çıkaracağını duyurdu.

WhatsApp ve Instagram uygulamalarının da sahibi Meta, 2023'ün ilk çeyreğine kadar yeni personel alımı yapılmayacağını da bildirdi.

Meta'nın CEO'su Mark Zuckerberg, 30 Eylül itibarıyla en az 87 bin kişinin çalıştığı şirketin personel sayısının yüzde 13 azaltılacağını söyledi.

Zuckerberg, çalışanlarla paylaştığı mesajında şirketin daha verimli hale gelebilmesi için zorunlu olmayan harcamalarda da kesintiye gidileceğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CEO, söz konusu adımları "Meta'nın tarihinde yapılan en zor değişikliklerden biri" olarak nitelerken, Facebook'un kurulduğu 2004'ten beri en büyük bütçe kesintilerinden birini devreye soktuklarını söyledi.

Zuckerberg, kaynakların yapay zeka, reklam ve iş platformlarının yanı sıra Metaverse çalışmalarına yönlendirileceğini ifade etti.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Wall Street Journal'ın aktardığına göre Zuckerberg, işten çıkarmalar açıklanmadan önce yönetim kuruluyla görüşerek, sorumluluğun kendisinde olduğunu söylemişti.

38 yaşındaki CEO, şirketin büyümesine dair öngörülerinin fazlasıyla hırslı olduğunu ve bu doğrultuda gereğinden fazla kişiyi işe aldığını kabul etmişti.

Sosyal medya devindeki işten çıkarmalar, Twitter'daki son gelişmelerin ardından yaşandı.

Elon Musk, 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'da harcamaların azaltılması gerektiğini belirterek, bu hafta çalışanların neredeyse yarsını kovmuştu.

Meta'nın açıkladığı verilere göre şirketin üçüncü çeyrekteki kârı yüzde 52 düşerek 4,4 milyar dolar olmuştu. Şirketin sanal gerçeklik araştırma ve geliştirme birimi Reality Labs ise bu yıl şimdiye kadar 9,44 milyar dolar zarar açıkladı.



Independent Türkçe, NDTV, Wall Street Journal

DAHA FAZLA HABER OKU