Doğu Perinçek: Türkiye'de artık "açılım" veya "çözüm" kesinlikle olmayacak

Doğu Perinçek mesajında "Güneydoğu bölgemizde halkımız fabrika istiyor, iş istiyor, kamu hizmeti istiyor, terörün kesinlikle bitmesini istiyor, huzur istiyor. Çözülecek sorunlar bunlardır" dedi

Fotoğraf: AA

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Türkiye'de artık 'açılım' veya 'çözüm' kesinlikle olmayacak" ifadesine yer verdi.

Perinçek cumartesi günü partisinin Mardin İl Kurultayı'nda yaptığı açıklamada "Kandil'e sesleniyoruz, elinizdeki ABD silahını bırakın, Türkiye sizi kucaklamaya hazır. Amerikan silahıyla birbirimizi vurmayalım, kucaklaşalım" ifadelerini kullanmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Perinçek bugün yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti:

Türkiye'de artık "açılım" veya "çözüm" kesinlikle olmayacak. Bu ABD ve İsrail'in beklentisidir. 

Güneydoğu bölgemizde halkımız fabrika istiyor, iş istiyor, kamu hizmeti istiyor, terörün kesinlikle bitmesini istiyor, huzur istiyor. Çözülecek sorunlar bunlardır.

PKK terör örgütü bitirilecek. Vatanımızın her köşesine huzur gelecek. Üreticilerin Millî Hükümeti önderliğinde Üretim Devrimi başarılacak. Güneydoğulu gençlerimiz başta olmak üzere herkes iş sahibi olacak.

AK Parti'li isimden "çözüm süreci" mesajı

AK Parti'nin anayasa değişikliği konusunda HDP’yi ziyaret etmesinin ardından başlayan tartışmanın ardından AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, yeni bir çözüm sürecinin olabileceğini söyledi.

Cevheri, ziyareti, “Yeni bir çözüm süreci mi başlıyor?” şeklinde değerlendirenler olduğuna dair soru üzerine şunları söyledi:

Şimdi tabii, neden olmasın? Uzatılan bu eli HDP değerlendirirse, bu anayasa çalışmasına müspet manada destek verirse… HDP’nin sorunu, Türkiye partisi olup olmaması. Biz arzu ediyoruz ki; HDP, Türkiye partisi olsun, terör ile arasına bir mesafe koysun. Bizim AK Parti olarak bir duruşumuz ve çizgimiz vardır. Dolayısıyla ülkenin birliği bütünlüğü noktasında, gönderde Türk bayrağının dalgalanması noktasında hassasiyetimiz var. Bu, bizim kırmızı çizgimiz ve hiçbir zaman taviz vermeyiz. Dolayısıyla ben düşünce olarak AK Parti’de siyaset yapan ve şeref ile bu görevi yürüten bir insanım. Irki manada siyaset yapan partilerle benim uzaktan yakından bir ilgim yoktur. Onu da özellikle belirteyim. Dolayısıyla inanç, düşünce ve fikir olarak benim düşüncelerimi ve fikirlerimi savunan bir parti olduğu için ben AK Parti’deyim.      

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU