"Kremlin'in aşçısı" olarak anılan Prigojin, ABD Kongre ara seçimlerine müdahale ettiklerini belirtti

Prigojin, "Müdahale ettik, müdahale ediyoruz ve müdahale etmeye devam edeceğiz" dedi

Fotoğraf: AA

 "Kremlin'in aşçısı" olarak anılan Rus iş insanı Yevgeniy Prigojin, ABD'deki seçimlere müdahale ettiklerini belirterek, "Müdahale ettik, müdahale ediyoruz ve müdahale etmeye devam edeceğiz. Bildiğimiz şekilde, nazikçe, kesin olarak, cerrahi ve kendi yöntemimizle" dedi.

Prigojin'e ait "Konkord" adlı şirket tarafından yapılan yazılı açıklamada, Prigojin'in, ABD'de 8 Kasım Salı günü düzenlenecek Kongre ara seçimlerine müdahale etmeye çalıştığına dair basında yer alan iddialara ilişkin yanıtına yer verildi.

Ekran Resmi 2022-11-07 19.14.58.png
Yevgeniy Prigojin. Fotoğraf: Aydınlık



Söz konusu iddiaları kabul eden Prigojin, "Müdahale ettik, müdahale ediyoruz ve müdahale etmeye devam edeceğiz. Bildiğimiz şekilde, nazikçe, kesin olarak, cerrahi ve kendi yöntemimizle. Nokta atışı operasyonlarımız sırasında hem böbrekleri hem de karaciğeri aynı anda alacağız" yorumunda bulundu.

Prigojin, 29 Eylül'de yaptığı açıklamada, ilk defa, Wagner'in Donbas'taki çatışmalar nedeniyle 1 Mayıs 2014'te kurulduğunu açıklamıştı.

St. Petersburg'da da 4 Kasım'da dünyanın değişik ülkelerinde faaliyet gösteren Rus güvenlik şirketinin adını taşıyan "Wagner" merkezi açılmıştı.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU