Kılıçdaroğlu: Doğa için mücadele eden insanlara saldıranlar ve Demirören, sizi izliyorum

CHP lideri paylaşımında "Sizleri izliyorum. Durmanızı ve Ziraat Bankası’nın parası ile İstanbul’un yeşil alanlarını yok etme faaliyetlerinizi durdurmanızı öneririm" ifadesini kullandı

Fotoğraf: ANKA

Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçen İstanbul’un Göktürk Mahallesi’ndeki Kemerköy Sitesi Golf Sahası’na Emlak Konut GYO’nun inşa edeceği projeye karşı çıkanlara polis müdahale etti, 3 kişi ise gözaltına alındı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yaşananlara tepki göstererek Demirören'e seslendi.

CHP lideri paylaşımında "Doğayı talan edenler, deprem toplanma alanlarını yok edenler, doğa için mücadele eden insanlara saldıranlar… Ve Demirören! Sizleri izliyorum. Durmanızı ve Ziraat Bankası’nın parası ile İstanbul’un yeşil alanlarını yok etme faaliyetlerinizi durdurmanızı öneririm" dedi   

 

Ne olmuştu

Demirören Grubu’nun kredi borçlarına karşılık Ziraat Bankası’na geçtiği belirtilen İstanbul'un Göktürk Mahallesi’ndeki Kemerköy Sitesi Golf Sahası; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imara açıldı. Emlak Konut GYO burada inşaat yapmak istiyor. Site sakinleri ise polis eşliğinde gelen inşaat firması çalışanlarına karşı 31 Ekim'den bu yana direniyor.

 91 villa inşa edilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından imara açılan golf sahalarına konut ve villa olmak üzere 650 bağımsız birim inşa edilecek. Projede 91 adet villa, 33 adet konut bloğu yer alacak. Proje, 143 bin 586 metrekarelik kapalı inşaat alanına sahip. Emlak Konut,  ihale ettiği “Eyüpsultan Göktürk 1. Etap Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi” için Özyazıcı İnşaat ile 19 Ekim 2022 tarihinde 1 milyar 550 milyon TL'lik sözleşme imzaladı. Eyüpsultan Göktürk 2. Etap Konut İnşaatı için de 24 Ekim'de de Cevahir Yapı Sanayi ile 2 milyar 295 milyon TL'lik sözleşme imzalandığını açıkladı. 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU