Akit yazarı: Cübbeli hoca, şekerin yükseldiyse söyle, sözlerini eleştirmeyelim!

"Bugün gelecek tepkilere göre açıklama yapmayı düşünüyorsan, bu günah sana yeter. Yazıktır, günahtır"

Fotoğraf: AA

Akit yazarı Ali Karahasanoğlu, kauoyunda “Cübbeli Ahmet” olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün imam hatip okullarıyla ilgili kullandığı ifadeleri eleştirdi.

Karahasanoğlu, bugünkü köşe yazısında Cübbeli Ahmet’in "Ben bütün Müslümanlığımı Mahmut Efendi'ye borçluyum. İmam Hatip'e gitseydim ne olacaktım şimdi bilmiyorum. Benim potansiyelim de olabilirdi. Ağzım laf yapıyor çünkü. Çok tehlikeli bir durum. Gidiyor deist oluyor, ateist oluyor. Abdurrahman Dilipak merkez olmuş diyor, merkez. Allah Resulü inkar merkezleri olmuş bu mektepler. Biz nasıl mekteplerin yanındayız deriz, nasıl destekleriz böyle bir şey olabilir mi?" şeklindeki ifadelerine tepki gösterdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Karahasanoğlu’nun ifadelerinden öne çıkanlar şöyle:

Ne demektir, İmam Hatipler’i ima ederek “inkar merkezi olmuş” demek. Dersen ki, “Orayı iyi dinle. Öncesinde İmam Hatip desem de.. ‘inkar merkezi’ ifadesinin başında imam hatip demedim. Mektep dedim!” Kusura bakma hoca derim.. Dün onlarca internet sitesi, özellikle de Hz. Peygamberin sünneti olan sakalla, cübbe ile, sarık ile alay edenler.. Farzlarla alay edenler.. Ayetlerle alay edenler.. Sabahtan akşama kadar, “Cübbeli Ahmet hoca, imam hatipleri eleştirdi. Bu mektepler inkar merkezi olmuş” diye, yazdılar, çizdiler, İmam Hatiplere hakaret ettiler..

Büyük ihtimalle bugünkü Cumhuriyet’te yine haber olacaksın.. Ne kadar İslam karşıtı var ise.. Namaz, oruç karşıtı var ise.. Başörtü, çarşaf, sakal düşmanı var ise.. Hepsi, ağızları kulaklarına varıncaya kadar kahkahalar atarak, hatta belki şaraplar ile kutlamalar yaparak, senin sözlerini yazacak, “Cübbeli Ahmet hoca diyor ki” ifadeleri ile, seni referans göstererek, bu ülkede imanlı gençlik yetişmesi için açılmış okullara saldıracaklar..

Bugünkü gazeteleri yeni göreceksin. Biz de yeni göreceğiz.. Ama internet sitelerini dün gördün.. Televizyonları izledin.. Akşam geç saatlere kadar tek kelime açıklama yapmadın.. Sen yatıp uyudu isen. Bugün gelecek tepkilere göre açıklama yapmayı düşünüyorsan.. Bu günah sana yeter.. Yazıktır, günahtır..

Sana, senin sarığına laf edenleri taltif ettin.. “Ben onu övmedim ki, sadece programına çıktım” dedin.. “Şurada eşcinsellerin televizyonu var, çıkar mısın” desem, cevabın “Evet” olabilir mi? Lütfen.. Samimi olalım.. Konuşma şehvetine, yazma şehvetine kapılıp, kendi kafamıza sıkmayalım.. “Hepimiz hata ederiz” diyerek, bu tür cümleleri düzeltmekle, verilen zararı bertaraf edeceğimizi sanmayalım.. Allah korusun, bu konudaki küçücük bir içten pazarlık.. Devam etmeyeyim.. Nokta koyayım..

 

Akit

DAHA FAZLA HABER OKU