Milli Gazete yazarı: Cübbeli Ahmet ve imam hatipler

“Cübbeli Ahmet artık konuşmaları ile Müslümanlara zarar veriyor”

Fotoğraf: AA

Milli Gazete yazarı Mustafa Kasadar, kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü’nün konuşmalarının “Müslümanlara zarar verdiğini” söyledi.

Kasadar bugünkü köşe yazısında Ünlü’nün “Çocuklarınızı imam hatip lisesi ve ilahiyata göndereceğinize düz ortaokul ve liselere gönderin” şeklindeki açıklamasını eleştirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Cübbeli Ahmet artık konuşmaları ile Müslümanlara zarar veriyor” diyen Kasadar, şu görüşlerini dile getirdi:

İmam hatipleri düz liseler ile kıyaslayıp düz liseleri dini açıdan imam hatiplerden emin bir yer olarak göstermesi, eşyanın tabiatına aykırıdır. Esasen imam hatipleri, medrese ve Kur’an kursları ile kıyaslama yaparak bir söz söyleseydi bu gayet yerinde olurdu. Zira esasen düz liselerdeki müfredatın tamamen ortadan kaldırılması ve bütün okulların imam hatip statüsünde olması ve imamların da imam hatip mezunları arasından değil, medrese mezunları arasından atanması lazımdır. Bir hoca için makul istek bu olmalıdır. Ama Cübbeli Ahmet, bu konuşması ile kendisine bilgi getirenlerin yalanlarına aldanarak haddini aşmış ve açıkça imam hatip düşmanlığı yapmıştır. O, bu konuşması ile TÜSİAD’cı mutraf zenginlerin ve diğer imam hatip düşmanı laik çevrelerin ekmeğine yağ sürmüştür. Bu konuşmasının zıddına bir konuşma yaparak, önceki konuşmasının bir yanlış bilgilendirme neticesi olduğunu itiraf edip herkese çocuklarını imam hatip okullarına göndermelerini tavsiye etmedikçe bu vebalden kurtulamaz.

Kasadar, “İlahiyat fakülteleri ile ilgili açıklamalarına gelince, bu değerlendirmelerde hem genelleme yapılması ve hem de televizyon ekranlarında dile getirilmesi nedeniyle yanlış bulmakla birlikte daha ihtiyatlı yaklaşıyorum” ifadesini kullandı.

 

Milli Gazete, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU