Aysel Tuğluk tahliye edildi

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı, Adli Tıp Kurumu Başkanlığının verdiği rapor doğrultusunda cezaevinde kalması hayati tehlike arz ettiği için Tuğluk'un cezasının infazını erteledi

Fotoğraf: Twitter

Eski HDP Milletvekili Aysel Tuğluk, Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde kaldığı cezaevinden tahliye edildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Alınan bilgiye göre, Tuğluk'un yaşadığı sağlık sorunlarına ilişkin Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan rapor, Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığına ulaştı.

Başsavcılık, rapor doğrultusunda cezaevinde kalması hayati tehlike arz ettiği için Tuğluk'un cezasının infazını erteledi.

Kocaeli 1 Nolu F Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda kalan Tuğluk, kararın cezaevi yönetimine iletilmesinin ardından tahliye edildi.

Tuğluk'u cezaevi önünde, ailesi, avukatları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) avukatları, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, eski milletvekili Bucu Çelik, Kocaeli il ve Gebze ilçe yönetimi, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (MA-TUHAYDER), HDP Parti Meclis (PM) üyeleri ile çok sayıda kişi alkış, zılgıtlar ve çiçekler ile Tuğluk’u karşıladı.

Karşılamaya gelenler sık sık, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganı attı.

Demans hastalığı teşhisi konulan Tuğluk tahliyesinin ardından tedavisinin yapılması için İstanbul'a götürüldü.

 

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU