BTP'nin "Millet İttifakı'na katılmamızı engellediler" iddiasına Saadet Partisi'nden yanıt

Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın "Diğer herhangi bir partinin Millet İttifakına katılması, destek vermesi, bu yönde çalışması katılmak isteyen partinin kendi sorumluluğudur" diye konuştu

Fotoğraf: AA

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş’ın FOX TV’de yaptığı “Millet İttifakı’na girmemizi Saadet Partisi engelledi" iddiasına yanıt geldi.

Gazeteci Neşat Gündoğdu’ya konuşan Saadet Partisi Sözcüsü Birol Aydın, "Ne bizim Saadet Partisi olarak ne de masanın, 85 milyon insanımızın hiçbir ferdine rezervi olması söz konusu değildir. Aksine Millet İttifakına katılmak millete karşı sorumluluktur. Ve bu ittifak her geçen gün güçlenecek ve kapsamını genişletecektir. Diğer herhangi bir partinin Millet İttifakına katılması, destek vermesi, bu yönde çalışması ise katılmak isteyen partinin kendi sorumluluğudur. Bunun haricinde kamuoyuna yansıyan polemikler, içi boş ve asılsız iddialardan ibarettir” dedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Baş ne demişti?

Hüseyin Baş FOX TV’de katıldığı İlker Karagözle Çalar Saat programında şunları söylemişti:

2018’de bize CHP tarafından ittifak teklif edildi, aday listelerinin verilmesine 2-3 gün kala ‘biz bu işi yapamıyoruz’ dediler. Önce bir açıklama olmadı arkasından bize söylenen hep şu oldu - o zaman Millet İttifakı yeni oluşmuştu - ‘Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu BTP varsa biz yokuz dedi’ dediler. Ben bunu Kemal Bey'in ağzından duymadım ama Kemal Bey'in ağzından duyulduğunu duydum. Ben Temel Bey'le hiç oturmadım, hiç kavgam hiç bir şeyim olmadı.

Temel Bey'in şöyle söylediği bana iletildi; onlar çok Atatürkçü bir parti. Ben şok içinde kaldım, benim duyduğum bu. Bize CHP ve Kemal Bey cephesinden de Temel Bey'le görüşün, orayı çözün ki biz masada yer alalım dendi. Biz de bir görüşelim dedik ve bu cevabı aldık.      

 

 

 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU