Halit Kıvanç hayatını kaybetti

Ümit Kıvanç, 97 yaşındaki hayata veda eden Halit Kıvanç’ın cenazesinin 27 Ekim’de Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacağını bildirdi

Fotoğraf: Twitter

Duayen gazeteci ve maç spikeri Halit Kıvanç, hayatını kaybetti.

Halit Kıvanç’ın ölüm haberini oğlu, yazar ve yönetmen Ümit Kıvanç duyurdu.

Sosyal medya hesabından, “Halit Kıvanç’ı kaybettik” diyen yazan Ümit Kıvanç, “Bizimle birlikte sevenlerinin de başı sağolsun. Cenaze 27’si perşembe, öğle namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı içindeki camiden kalkacak, aynı mezarlığa defnedilecek” bilgisini paylaştı.

Halit Kıvanç kimdir?

Halit Kıvanç, 1925 yılında İstanbul'da doğdu.

Orta öğretimini Pertevniyal Lisesi'nde, yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi‘nde tamamladı. 3 ay kadar hakimlik yaptı. Milliyet, Tercüman, Hürriyet, Güneş başta olmak üzere çeşitli gazete ve dergilerde yazar ve yönetici olarak üst düzey görevler aldı.1953′te Alp Zirek ve Halit Talayer ile birlikte ilk günlük spor gazetesi (Türkiye Spor) gazetesini çıkardı. Bir yıla yakın ünlü yayın kuruluşu BBC’de çalıştı. Türkiye radyo ve TV yayıncılığının gelişmesinde önemli katkıları olan Kıvanç, TV'nin bir çok yayınında ‘ilk'lere imza attı. Olimpiyatlar ve büyük uluslararası karşılaşmalarda dünya kupasını televizyondan sunan ilk Türk spiker olan Kıvanç, 10 Dünya Kupası finallerini radyo ve TV’de nakletti.

Sunuculukta 50 yılını 2005′te bir jübileyle kutlayan Kıvanç, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, TSYD ve diğer kuruluşların düzenlediği yarışmalarda 200′ün üzerinde ödül aldı. 1983 yılında Cumhurbaşkanlığı Kupası maçıyla maç spikerliğine veda etti.

Pele ile röportaj yapan ilk gazeteci olarak da tanınan Kıvanç, NTV televizyonunda pazar günleri Halit Kıvanç'la Ustalar, NTV Radyo'da pazar sabahları Mikrofonda Halit Kıvanç, ise NTV Spor'da Futbol Bir Aşk adlı programları sundu. Koyu bir Fenerbahçe taraftarı olan Halit Kıvanç, Fenerbahçe TV'de Efsanenin 100 Yılı ve Efsanenin Yeni Yüzyılı adlı söyleşi programlarını da sundu.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU