Erdoğan, Diyarbakır'da konuştu: Edirne Cezaevi'ndeki Kürt değil

"Bunların adı Kürt, kendilerinin Kürtlük ile alakası yok. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Bunların hesabını inanıyorum ki benim Diyarbakırlı kardeşlerim soracak"

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyarbakır'da katıldığı açılış töreninde konuştu. Konuşmasında ismini vermeden tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a tepki gösteren Erdoğan, "Edirne Cezaevi’nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? O adam Kürt değil" dedi.

Erdoğan, Diyarbakır'da yaptığı konuşmaya Bartın Amasra'daki maden faciasına değinerek başladı:

Diyarbakır bugün bir başka... Diyarbakır'ı özlemişiz. Sizlerin coşkusundan anladığım kadarıyla Diyarbakır da bizi özlemiş. Bartın'dali elim kaza nedeniyle gezimizi ertelemek durumunda kalmıştık. Şehitlerin ailesi bize emanettir. O emanete de sonuna kadar sahip çıkacağız. Başlatılan incelemeler sonucunda olayda kusuru olanlar tespit edilecek, onlarla ilgili de her türlü işlemi yapacağız. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Diyarbakır Anneleri'ni Batı'nın şempanzelerine bırakmadık" diye devam eden Erdoğan, "Nerede bu Batı'nın insan hakları savunucuları? Bir kere gelip de Diyarbakır annelerini ziyaret ettiler mi? Onların insan hakları savunuculuğu ile alakası yok. Onlar sadece sahte artisti" ifadelerini kullandı.

"Kürt kardeşlerimi sömürüyor"

Demirtaş ve HDP'nin mevcut eş başkanı Mithat Sancar'a tepki gösteren Erdoğan, "Bunların adı Kürt, kendilerinin Kürtlük ile alakası yok. Bunların oyununa gelmeyeceğiz. Bunların hesabını inanıyorum ki benim Diyarbakırlı kardeşlerim soracak. Edirne Cezaevi'nde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Kürt değil. Şu anda bir tane eş başkanları var. Kürt mü? Değil, ama o da Kürt kardeşlerimi sömürüyor" diye konuştu.

Diyarbakır Cezaevi müze oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi konusunda "Adalet Bakanlığı cezaevini tamamen boşalttı. Bugün itibarıyla cezaevi Adalet Bakanlığımızdan Kültür ve Turizm Bakanlığımıza devredildi. İçinde müzeden kütüphaneye, kültür ve sanat birimlerine kadar pek çok bölümün yer alacağı bu eserin hayırlı olmasını diliyorum" bilgisini paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU