Prof. Dr. Gündoğan, Saadet Partisi Genel Başkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu

"Neticede, bazı konularda farklı fikirlerimiz olsa da herhangi bir rahatsızlığa veya yanlış anlamaya fırsat vermemek ve yüksek ideallerimizi iç çekişmelere örselettirmemek için genel başkan adayı olma kararımı geri çekiyorum"

Fotoğraf: Twitter

Prof. Dr. Mete Gündoğan, Saadet Partisi, 8. Olağan Büyük Kongresi’nde genel başkan adaylığından çekildiğini duyurdu.

Sosyal medyadan açıklama yapan Gündoğan, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu'nun mevcut Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun adaylığı üzerinde ittifak ettiğini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Gündoğan, parti içi çekişmelere sebep vermemek için adaylıktan çekildiğini bildirdi.

Gündoğan açıklamasında şunları kaydetti:

Saadet Partimizin 8. Olağan Büyük Kongresi'nde Genel Başkanlığa aday olacağımı açıklamıştım.

Süreç içerisinde, tabanda veya teşkilatlarda taraflı bir çalışma yapmayacağımı, hiç kimseyi dışlamadan, kınamadan, ötekileştirmeden sevgi ve saygı, birlik ve beraberlik içerisinde kongreye gitmek istediğimi belirtmiştim.

Sn. Temel Karamollaoğlu başkanlığında toplanan Yüksek İstişare Kurulu (YİK), yaptığı uzun müzakerelerin neticesinde, bu kongrede Temel Karamollaoğlu beyin genel başkan adaylığında ittifak etmiştir.

YİK'in bu açıklamasından sonra, teşkilatların her kademesinden ve camiamızın her kesiminden birçok arkadaşımızla istişareler yaptım.

Neticede, bazı konularda farklı fikirlerimiz olsa da herhangi bir rahatsızlığa veya yanlış anlamaya fırsat vermemek ve yüksek ideallerimizi iç çekişmelere örselettirmemek için genel başkan adayı olma kararımı geri çekiyorum. 

Camiamızda ve kamuoyunda oluşturduğum heyecandan dolayı memnunum. Kongrenin hayırlara ve Yeni Bir Dünya kurulumunun başlangıcına vesile olmasını dilerim. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU