Vedat Milor’un saldırıya uğraması ile ilgili konuşan Erdem Gül: Adli boyutunu bilmiyorum, anlık bir tartışma olabilir

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, Vedat Milor’un saldırıya uğramasıyla ilgili olarak, “adli boyutunu bilmiyorum, bu olayda bir kasıt olduğuna inanmıyorum, anlık bir tartışma olabilir” dedi

Fotoğraf: Twitter

Gastronomi yazarı ve TV programcısı Vedat Milor, İstanbul Burgazada'da sokağa fazla masa koyduğu için uyardığı restoran çalışanı tarafından saldırıya uğradığını söyledi.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada olaydan sonra Vedat Milor'u arayarak geçmiş olsun dediğini belirtti.

Erdem Gül, yaya yolunun ihlali ile ilgili Adalar Belediyesi tarafından söz konusu işletmeye cezai işlem uygulandığını söyledi.

Yaşanan olayla ilgili Independent Türkçe’ye konuşan Erdem Gül, işletme sahipleriyle de konuşup konuşmadığıyla ilgili soruya, olayın adli boyutunu bilmediği yanıtını verdi. Bununla birlikte Gül, esnafın işgaliye konusunda gereken özeni göstermediğini de belirtti.

“Kişisel bir kasıt aramıyorum"

Kişisel bir kasıt olduğuna inanmadığını ve olayın anlık bir tartışma neticesinde çıkmış olabileceğini söyleyen Adalar Belediye Başkanı şunları söyledi:

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

“Bu olay gece olmuş, işletmedeki bir çalışanla Vedat Milor arasında geçmiş. Adli boyutunu henüz bilmiyoruz. Herhangi bir şey yaptı mı yapmadı mı bilmiyoruz. Ama ben kişisel olarak Vedat Bey'i aradım ve geçmiş olsun dedim, hatta kendisini ziyaret edeceğimi söyledim. Bu olayda bir kasıt olmadığına, anlık bir tartışma olduğuna inanıyorum. Kişisel olarak bir kasıt aramıyorum. Bunun yanında bu işgallerin de olmamasını istiyorum. Biliyorsunuz esnaf bu konuda çok duyarlı değil. Ben olayın fazla büyümeden çözülmesini ve bir daha bu tür bir olayın yaşanmamasını savunabilirim.”

“İtilmesi gibi bir olay kesinlikle yaşanmadı”

Independent Türkçe’ye konuşan işletme sahibi Hakan Öncül ise, Vedat Milor'un açıklamalarını yalanlayarak, “Vedat Milor’un açıklamaları bizi gerçekten çok üzüyor. ‘Siz kim oluyorsunuz da buraya masa koyuyorsunuz’ şeklinde çalışanımıza bağırdı ve olay çıkarttı. Kendisinin denize itilmesi gibi bir olay gibi bir olay kesinlikle söz konusu değil. Olay zaten yargıya intikal edecek. Emniyetten MOBESE kayıtların istedik. Vedat Bey, o akşam elinde kayıt cihazı olduğunu söylemiş. Ben de diyorum ki bunu paylaşsın insanlarla. Bunu basınla neden paylaşmıyor?" açıklaması yaptı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU