İki yeğenini canlı canlı yakan adam, Millie Bobby Brown ve Jon Bon Jovi'nin oğlunu suçladı

"Beni oradan buraya ışınladılar. Klon olup olmadıklarını bilmiyorum. Ama evet, ben gerçek değilim. Ben gerçekten, gerçek değilim. Yani plastiğim"

Filimon Hurtado kundaklama ve cinayetten yargılanıyor (Fresno Polis Teşkilatı)

Erkek kardeşinin evini ateşe veren ve iki yeğenini canlı canlı yakan Filimon Hurtado, bunu ünlülerin kurduğu insan ticareti ve klonlama çetesini ortaya çıkarmak için yaptığını söyledi.

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan Hurtado pazartesi görülen duruşmada, yaptıklarından pişman olmadığını ifade etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

29 yaşındaki zanlı, kardeşinin Fresno'daki evini mayısta ateşe vermişti. Evdeki 5 aylık Carlyx Hurtado ve 18 aylık Cataleya Hurtado, yangında can vermişti. Çocukların annesiyse hayatta kalmayı başarmıştı.

Yangına müdahale eden Fresno itfaiyesinden Nathan Dansby, yatakta bulunan çocukların vücutlarının üst kısımlarında çok fazla yanık olduğunu tespit etmişti. Filimon Hurtado, Dansby'ye yatak odasını ateşe verdiğini, bebekler nefes almakta zorlanırken onları izlediğini itiraf etmişti.

Çocukları öldürmeyi amaçladığını kabul eden zanlının, yetkililere yaptığı açıklamaların devamı ortaya çıktı. ABC30 kanalının haberine göre Hurtado, ünlü oyuncu Millie Bobby Brown ve Jon Bon Jovi'nin oğlu Jake Bongiovi'nin kendisini 2017'de kaçırdığını öne sürdü. Stranger Things yıldızı Brown o dönemde 13, Bongiovi ise 15 yaşındaydı.

Çiftin kendisine bir nargile kafede saldırdığını iddia eden Hurtado, "Buna dikkat çekmek için kendimi öldürmekten daha büyük bir şey yapmam gerekiyordu" dedi. Zanlı, Dansby'nin "Pişman mısın?" sorusuna şu yanıtı verdi:

Hayır. Bu görev benden çok daha büyük.

Kasımda yapılacak bir sonraki duruşmada Hurtado'nun, idam cezası alma ihtimali var. Avukatlarıysa, müvekkillerinin akıl sağlığının yerinde olmadığı gerekçesiyle suçsuz olduğunu savunacaklarını açıkladı.

Yangından önce Hurtado, YouTube'da kaçırıldığı iddiasından bahsettiği 8 dakikalık bir video yayınlamıştı. Zanlı videoda, Brown ve Bongiovi'nin kendisini klon merkezine götürüp birkaç kez öldürdüğünü söylüyor:

Beni oradan buraya ışınladılar. Klon olup olmadıklarını bilmiyorum. Ama evet, ben gerçek değilim. Ben gerçekten, gerçek değilim. Yani plastiğim.

 

Independent Türkçe, ABC30, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU