Avcılar Belediyesi işçilerinden grev kararı... Belediye: Arkadaşlarımızın haklarını vermek için var gücümüzle çalışıyoruz

İşçilerin greve başlaması sonrası Avcılar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Çalışma arkadaşlarımızın haklarını vermek için tüm iyi niyetimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Aynı iyi niyet ve kararlılığı da sendikadan bekliyoruz" denildi

Fotoğraf: AA

Avcılar Belediyesi işçileri, yaklaşık 4 aydır yürütülen toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine bugün grev başlattı.

Belediye-İş Sendikası İstanbul 2 No'lu Şube ile Avcılar Belediyesi şirketi "Bathonea Yapı A.Ş." adına Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası (SODEMSEN) arasında başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde bir süredir anlaşma sağlanamadı.

Bunun üzerine grev başlatan işçiler, Avcılar Belediyesinin binası önünde toplandı. Burada slogan atan işçiler, davul ve zurna eşliğinde halay çekti.

Belediye-İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, Avcılar halkı ve esnafından anlayış beklediklerini söyledi.

Başlatılan grevin kendilerini buna zorlayan yönetimin suçu olduğunu savunan Yurdakul, toplu sözleşmenin bir an önce imzalanması için çabalayacaklarını dile getirerek, "(Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli) Sayın Başkanım, keşke burada olsaydınız da bugün bu toplanmayı toplu sözleşme imza töreni olarak şölene çevirmiş olsaydık. Herkesin ailesi gibi buradaki işçilerin ailesi de kutsal. Birilerinin ailesi, çocukları birinci sınıf buradakilerin çocukları ikinci sınıf değil" dedi.

Belediyeden açıklama

Avcılar Belediyesi ise bugün grev başlatan işçilerle ilgili yazılı açıklama yapıldı.

Belediyenin personel şirketi Bathonea Yapı AŞ ile Belediye İş Sendikası arasında 22 Haziran'da başlayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlandığı belirtilen açıklamada sendika kararı doğrultusunda bugün itibarıyla grev sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Toplu iş sözleşmesi süreçlerinde genellikle uzlaşmaz tavır sergileyenin işveren olduğu dünyamızda Belediyemizdeki görüşmelerde anlaşılmaz bir şekilde uzlaşmayan taraf sendikanın Ankara'daki yöneticileri olmuştur. Bu tutum oldukça manidar ve hayatın olağan akışına aykırıdır" ifadesine yer verildi.

Sosyal demokrasi anlayışı gereğince sendikanın grev kararına saygı duyulduğu aktarılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Yine sendikadan en temel hak olan çalışma hakkına saygı duymasını bekliyoruz. Günümüzün ağır ekonomik koşulları karşısında tüm emekçilerimizi korumak ve aynı zamanda Avcılar halkımızın huzur ve güven içinde hizmet almalarını sağlamak üzere tüm çaba ve imkanlarımızı seferber edeceğiz. Çalışma arkadaşlarımızın haklarını vermek için tüm iyi niyetimizle var gücümüzle çalışıyoruz. Aynı iyi niyet ve kararlılığı da sendikadan bekliyoruz.

Toplu sözleşmede anlaşamayan işçiler greve gitti.

 

Independent Türkçe, AA
 

DAHA FAZLA HABER OKU