Mike Tyson, kulak koparma olayından 30 milyon dolar kazandığını söyledi

"3 milyon dolar da ceza almıştım"

Efsane boksör Tyson, 1987'den 1990'a kadar dünyanın tartışmasız ağırsıklet şampiyonu unvanını korumuştu (AP)

Eski boksör Mike Tyson, Evander Holyfield'ın kulağını ısırarak koparmasının kendisine 30 milyon dolar kazandırdığını söyledi.

"Checc'n In Podcast with Big U" adlı podcast'e katılan Tyson, "Bu olay nedeniyle 3 milyon dolar ceza almıştım. O günden beri de sanırım 30 milyon dolar kazandım" dedi.

Tyson, 28 Haziran 1997'de Holyfield'a karşı çıktığı rövanş maçında boksörün kulağını ısırıp kopararak büyük tartışma yaratmıştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Olayın ardından maçtan diskalifiye edilen Tyson, boks lisansını kaybetmiş ama daha sonra tekrar müsabakalara girmesine izin verilmişti.

İkili bu olaydan 12 yıl sonra ilk kez bir araya gelmiş ve aralarındaki buzları eritmişti.

56 yaşındaki dövüşçü, maçta Holyfield'ın kendisine birkaç kez kafa attığını ve bunun için ceza almadığını savunarak, boksörün kulağını bunun için ısırdığını söyledi.

Tyson, bu olaya ithafen martta ısırılmış bir kulak şeklinde yenebilir marihuanalar üretip satmasıyla da gündeme gelmişti.
 

mike tyson.jpg
Tyson, ürünlerine "Mike Bites" adını vermişti (@itstyson20/Twitter)


ABD'li dövüşçü, ağırsıklet şampiyonluğu kazanan en genç boksör olma unvanını halen koruyor. "Demir Mike" takma adıyla da tanınan boksör, bu şampiyonluğu 20 yaşındayken kazanmıştı.



Independent Türkçe, New York Post, Daily Mail

DAHA FAZLA HABER OKU