"Öncesi / Sonrası" fotoğraflarının spordan soğuttuğu tespit edildi

Araştırma, "toplumun estetik dönüşümler için egzersiz yapmaya odaklanmasına meydan okumayı" amaçlıyor

Vücut dönüşümü görselleri vücut algısına dair özgüvensizlikleri körükleyebilir (Unsplash)

Yeni bir araştırmada, vücut dönüşümü öncesi ve sonrasında çekilen fotoğrafların vücut algısına dair özgüvensizlikleri körükleyebileceğini ve kişileri egzersiz yapmaya motive etmeyebileceğini öne sürüldü.

Spor giyim perakendecisi Asics'in 1030 kişiyle yaptığı araştırma, insanların yüzde 80'inin bu tür fotoğrafları gördükten sonra egzersiz yapmaktan kaçındığını ortaya koyarken, katılımcıların yüzde 48'i görüntülerin kendilerini bedenleri hakkında özgüvensiz hissettirdiğini söyledi.

Dünya Ruh Sağlığı Günü'ne denk gelmesi için 10 Ekim Pazartesi yayımlanan araştırma, "toplumun estetik dönüşümler için egzersiz yapmaya odaklanmasına meydan okumayı" amaçlıyor.

Ankete katılanların yüzde 53'ü görünüşleri hakkında düzenli olarak özgüvensiz hissettiklerini söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bulgular, düzenli egzersizin insanların bedenleri hakkında daha iyi hissetmelerine yardımcı olduğunu ortaya koyan önceki araştırmaları yansıtıyor. Bu ilişki, başlıca motivasyonu vücutlarını değiştirmek veya kilo vermek olan kişilerde daha zayıf.

2018'de Weight Watchers, görsellerin kısa vadeli yoyo diyetlerine yol açabileceği endişesiyle kullanıcılarının dönüşümlerini paylaşmayı bırakacaklarını açıklamıştı.

O dönem bir sözcü şöyle konuşmuştu:

Önce ve sonra" ifadesini kullanmama kararı aldık çünkü üyelerimizin devam eden yolculukları önce ve şimdiden çok daha fazlası. Başı, ortası veya sonu olmayan bir sağlıklı yaşam yolculuğunu teşvik etmek istiyoruz.

Bu çalışmasının yanı sıra Asics, egzersizin ruh sağlığına faydalarını vurgulamak için Aşk Adası'ndan (Love Island) Dr. Alex George ve Motsi Mabuse gibi ünlüleri de projeye dahil etti.

Asics, kampanyanın fotoğraflarında her bir ünlüyü, ruh halini iyileştirdiği kanıtlanan 15 dakika 9 saniyelik egzersizden önce ve sonra gösterdiğini açıkladı.

Görseller arasındaki çok düşük derecedeki fiziksel farklılıklar, egzersizin yol açtığı tüm dönüşümlerin görünür olmadığını vurgulamayı ve egzersizi ruh sağlığına olan faydaları için teşvik etmeyi amaçlıyor.

George şu yorumu yaptı:

Egzersizle ve bunu yapma nedenlerimle gerçek bir yolculuğa çıktım. Daha gençken egzersiz yapmayı aslında bir silah olarak kullanırdım, ince görünüp belli bir görünüme sahip olmaya çalışmak için.

Birkaç yıl sonra Aşk Adası'na gittiğimde aşırı antrenman yapıyordum ve bu ruh sağlığım için iyi değildi. Şimdi egzersize bakış açımı değiştirdim ve bu gerçekten ruh sağlığıma destek oldu. Belli bir görünüme sahip olmak yerine zihnim için egzersiz yapıyorum.

Ruh sağlığı yardım kuruluşu Mind'ın fiziksel aktivite başkanı Hayley Jarvis şöyle konuştu:

Mind olarak, daha iyi ruh sağlığını desteklemek için ne kadar küçük olursa olsun hareketin gücüne tüm kalbimizle inanıyoruz. Amacımız, daha fazla insanın fiziken faal olmasını destekleyerek gelişmelerini sağlamak.

Kendi araştırmamız, birçok insanın kendini utangaç hissettiğinden dolayı egzersiz yapmaktan kaçındığını gösteriyor.

İnsanların egzersizin faydalarının tadını çıkarmasının önündeki engelleri kaldırmak için ne kadar çok şey yapabilirsek o kadar iyi.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Deniz Sutaş

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU