Putin, Kadirov'u general rütbesine yükseltti

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının en büyük destekçilerinden biri olan 46 yaşındaki Çeçen lider, bunun kendisi için ‘büyük bir onur’ olduğunu ifade etti

Çeçen lider Ramazan Kadirov. Fotoğraf: AFP

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in müttefiki Çeçen lider Ramazan Kadirov’a dün, Rus kuvvetlerinin Ukrayna'da yaşadığı kayıpların ardından Rus ordusunda general rütbesi verildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının en büyük destekçilerinden biri olan 46 yaşındaki Çeçen lider, bunun kendisi için ‘büyük bir onur’ olduğunu ifade etti.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Kadirov, Putin'in kendisini "şahsi olarak bilgilendirdiğini ve kutladığını" açıkladı.

Çeçen lider Telegram kanalından yaptığı açıklamada, “Rusya Devlet Başkanı bana General rütbesini verdi” ifadelerini kullandı.

Kadirov'un terfisi, Ukrayna ordusunun Rus güçlerini Kremlin'in ilhak ettiği bölgelerde geri çekilmeye zorladığı bir zamanda geldi.

Çeçen lider, ‘özel askeri operasyonu hızla bitirmek için her şeyi yapacağını’ söyledi.

Kadirov'un kötü şöhretli ‘Kadırovtsi’ milisleri de dahil olmak üzere Çeçen birlikleri, Ukrayna'da düzenli Rus kuvvetlerinin yanında savaşıyor.

Kadirov, Ukrayna'da daha sert taktiklerin kullanılmasını savunuyor. Bu hafta, Rus kuvvetleri Liman kasabasından çekilmek zorunda kaldıktan sonra Kadirov,Moskova'yı taktik nükleer silah kullanmaya çağırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat

DAHA FAZLA HABER OKU