İsmail Saymaz: Mersin'de şehit çocuğunu PKK'lı diye gözaltına aldılar

“Babası, 2005 yılında PKK ile girdiği çatışmada şehit düştü. Babası dahil, dört yakın akrabasını çatışmalarda kaybetti. Hatta kendisi de 1997 yılında gönüllü katıldığı operasyonda yaralandı”

Fotoğraf: AA

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, Mersin’de düzenlenen bir operasyonda babası PKK’lılar tarafından şehit edilen Rasim Aşan’ın terör operasyonu kapsamında gözaltına alındığını yazdı. Saymaz'ın aktardığına göre Aşan, "Ben kendim şahsım şaş kalmışım. Bu kadar bedel vermişken, hala diyorlar sen PKK’lısın. İşin içinden nasıl çıkacağız, anlamadım" dedi.

Saymaz, bugünkü köşe yazısında geçen hafta Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının da aralarında olduğu bazı kişilerin PKK operasyonunda gözaltına alındığını hatırlattı:

26 Eylül’de PKK’nın Mezitli’deki Tece Polisevi’ne saldırısını engelleyemeyen Emniyet, iki gün sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Bedrettin Gündeş ve 15 belediye işçisini gözaltına aldı. İlk bakışta saldırı ile belediyeciler arasında bağlantının olduğu sanıldı. Zaten halka verilmek istenen mesaj da buydu. Halbuki Gündeş ve 15 işçi hakkındaki soruşturma yaklaşık bir yıldır sürüyordu. Hatta bu çerçevede 15 Eylül’de 10 işçi gözaltına alınmış ve tümü bırakılmıştı. İkinci dalga bilinçli şekilde Mezitli saldırısının ertesine denk getirilmiş görünüyor. İfadesinde Mezitli’ye ilişkin tek bir soru sorulmayan Gündeş, silahlı terör örgüt üyeliğinden tutuklandı. Üç gün gözaltında tutulan işçiler ise tutuksuz yargılanmak üzere bırakıldı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

"Babasını PKK şehit etti"

O işçilerden birisinin 46 yaşındaki Rasim Aşan olduğunu belirten Saymaz, şöyle devam etti:

Aşan, dört çocuk babası. Şırnak Beytüşşebap’tan Mersin’e göçmüş. Bir yıldır belediyede çalışıyor. Öğrendiğim kadarıyla eşinin, Belediye Başkanı Vahap Seçer’e başvurarak, ricada bulunması üzerine işe alınmış. 

28 Eylül, sabah. İşe henüz varmıştı ki Aşan’ın telefonu çaldı. Arayan, kızıydı. Açtı. Telefona bir polis çıktı. Aşan’a “Lütfen eve dönün” dedi. Aşan, döndüğünde beş polisi karşısında buldu. PKK üyeliğiyle suçlandığını öğrenince kulaklarına inanamadı. Çünkü Aşan, bir şehit çocuğu…. Köy korucusu olan babası Kudret, 2005 yılında PKK ile girdiği çatışmada şehit düştü. Aşan, babası dahil, dört yakın akrabasını çatışmalarda kaybetti. Hatta kendisi de 1997 yılında gönüllü katıldığı operasyonda yaralandı.

Saymaz yazısında Aşan’ın kendisine yaptığı şu açıklamaya da yer verdi:

PKK ile mahallede komisyon kurmuşuz. Bizler şehit ailesiyiz. benim babam şehit olmuş 2005’te. Böyle şeylerle alakamız yok. Babamızın kanı daha onların elinde kurumamış. Biz gelip onlarla yardımlaşma mı yapacağız? HDP ile terörle alakam yoktur. 20 senedir Mersin’deyim. Bir gün benden kimlik istememişlerdir.

Ben kendim şahsım şaş kalmışım. Bu kadar bedel vermişken, hala diyorlar sen PKK’lısın. İşin içinden nasıl çıkacağız, anlamadım. Ben şaş kalmışım Türkiye Cumhuriyeti’nde…

Yazının tamamını BURADAN okuyabilirsiniz.

 

Halk TV

DAHA FAZLA HABER OKU